Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης: Στους κορυφαίους του πλανήτη 140 επιστήμονες του πανεπιστημίου!

Νέα παγκόσμια διάκριση για νεαρούς Έλληνες επιστήμονες

1 Δεκεμβρίου 2021 17:08
Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης: Στους κορυφαίους του πλανήτη 140 επιστήμονες του πανεπιστημίου!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνολικά 140 επιστήμονες του Αριστοτελειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συγκαταλέγονται στους κορυφαίους του κόσμου.

Σας θυμίζουμε επίσης πως σύμφωνα με έρευνες φοιτητών του πανεπιστημίου, υπάρχουν ελπίδες για έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος.

Συγκεκριμένα, 140 επιστήμονες του ΑΠΘ είναι μεταξύ των κορυφαίων του πλανήτη σε κατάταξη που συντάσσεται στο διάσημο αμερικανικό πανεπιστήμιο Στάνφορντ.

αριστοτελειο-θεσσαλονικη

Ως κορυφαίοι στον κόσμο επιστήμονες για τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου στη διάρκεια του 2020 έργου τους συμπεριλήφθηκαν 140 μέλη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στην ανανεωμένη κατάταξη «Updated science – wide author databases of standardized citation indicators» – 2021, που συντάσσει κάθε χρόνο ομάδα καθηγητών του Stanford University των ΗΠΑ.

Στην αντίστοιχη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων με βάση τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας τους συμπεριλαμβάνονται 122 μέλη του ΑΠΘ – ενεργά και αφυπηρετήσαντα μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ και μεταδιδάκτορες.

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τους ανθρώπους του Πανεπιστημίου μας και στεκόμαστε αρωγοί στο έργο τους, με στόχο τη συνεχή ανάδειξη της ερευνητικής τους δραστηριότητας», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου, συγχαίροντας τους διακριθέντες.

απθ-επιστημονεσ

Στην κατάταξη «Updated science – wide author databases of standardized citation indicators» περιλαμβάνονται οι κορυφαίοι 100.000 επιστήμονες παγκοσμίως από όλα τα επιστημονικά πεδία, καθώς και το 2% των κορυφαίων επιστημόνων του επιστημονικού τους υποπεδίου, που έχουν δημοσιεύσει τουλάχιστον πέντε άρθρα.

Η αξιολόγηση βασίστηκε στον αντίκτυπο του ερευνητικού τους έργου και συγκεκριμένα στις αναφορές που έχει λάβει, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Scopus.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share