Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες: 34 ένστολοι εμπλεκόμενοι - Εξωφρενικός ο "τζίρος" τους μέσα σε πέντε χρόνια

Εξέδιδαν πλαστές ταυτότητες και άδειες παραμονής σε μετανάστες

1 Δεκεμβρίου 2021 14:18
Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες: 34 ένστολοι εμπλεκόμενοι - Εξωφρενικός ο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κατά τις έρευνες εντοπίστηκαν σε μετρητά 600.000 ευρώ εκ των οποίων τα 320.000 ευρώ βρέθηκαν σε χρηματοκιβώτιο αξιωματικού και διοικητή αστυνομικού τμήματος.

Αποκαλύπτεται, επίσης, ότι μπορεί να συνελήφθησαν 10 αστυνομικοί αλλά οι κατηγορούμενοι ένστολοι είναι 34 ενώ η «ταρίφα» για κάθε ταυτότητα ανερχόταν στις 30.000 ευρώ.

Ανάμεσα στους 20 συλληφθέντες βρίσκονται ένας Πολιτικός Υπάλληλος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μια Υπάλληλος Ληξιαρχείου Ο.Τ.Α, ένας δικηγόρος και οκτώ πολίτες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το κύκλωμα λειτουργούσε για περισσότερα από οχτώ χρόνια έχοντας δομημένη οργάνωση και διακριτούς ρόλους των μελών του.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, «πελάτες» του κυκλώματος ήταν κυρίως Αλβανοί κακοποιοί οι οποίοι έναντι αντιτίμου που έφτανε τις 4.000 ευρώ αποκτούσαν ταυτότητα ομογενούς από την πρώην ΕΣΣΔ. Κομβικό ρόλο στο κύκλωμα φέρεται να είχε ο αξιωματικός - διοικητής αστυνομικού τμήματος της Δυτικής Αττικής, στην κατοχή του οποίου φέρεται να βρέθηκε χρηματικό ποσό 320.00 ευρώ που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share