Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κρούει καμπανάκι ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: Θερμοκρασιακή αναστροφή! Έρχονται ξανά καταιγίδες - Οι περιοχές που θα «χτυπήσουν» (Video)

Αναλυτική πρόγνωση από τον έμπειρο μετεωρολόγο

1 Δεκεμβρίου 2021 09:54
Κρούει καμπανάκι ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: Θερμοκρασιακή αναστροφή! Έρχονται ξανά καταιγίδες - Οι περιοχές που θα «χτυπήσουν» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με αρκετό κρύο και χωρίς βροχές μπήκε ο Δεκέμβριος στη χώρα μας καθώς το βαρομετρικό χαμηλό που μας απασχόλησε τις προηγούμενες ημέρες πλέον έχει αποχωρήσει και κινείται προς την περιοχή της Κύπρου. Παράλληλα, ο Σάκης Αρναούτογλου μιλά για ακραίες εντάσεις των ανέμων, που χρειάζονται μεγάλη προσοχή σε όλη τη χώρα.

Στη χώρα όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης κυριαρχεί ένα πεδίο υψηλών πιέσεων που έχει σαν αποτέλεσμα έναν ανέφελο ουρανό και απουσία φαινομένων.

Βέβαια, το κρύο κυρίως τη νύχτα και νωρίς το πρωί είναι τσουχτερό ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα και ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα όπου νωρίς το πρωί το θερμόμετρο σε περιοχές της Μακεδονίας ήταν κάτω από το μηδέν. Ωστόσο, ο υδράργυρος με τη βοήθεια της ηλιακής ακτινοβολίας θα ανέβει προς το μεσημέρι.

Η βελτίωση αυτή του καιρού θα είναι όμως πρόσκαιρη καθώς τα επόμενα 24ωρα και κυρίως μέσα στην Παρασκευή και το Σάββατο αναμένουμε και πάλι βροχές και καταιγίδες.

Το κακό είναι ότι αυτές οι βροχές θα πλήξουν και πάλι τα νησιά του Ιονίου και τα δυτικά ηπειρωτικά, δηλαδή περιοχές όπως η Ηλεία και η Αχαΐα που ακόμη μετρούν τις πληγές τους από το τελευταίο πέρασμα της κακοκαιρίας. Αυτή η αλλαγή θα συνοδεύεται και πάλι από νοτιάδες που σημαίνει ότι θα έχουμε και πάλι άνοδο της θερμοκρασίας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share