Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Είδηση "βόμβα": Άγνωστοι Εκλεψαν σχέδια οπλικών συστημάτων από 42χρονο στην Αθήνα

Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει σοβαρά αυτές τις καταγγελίες.

30 Νοεμβρίου 2021 20:48
Είδηση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια σοβαρή υπόθεση απασχολεί τις τελευταίες ώρες την Ελληνική Αστυνομία. Με την ευκαιρία διάβασε εδώ για την τραγωδία στη Θεσσαλονίκη, όταν γονείς βρήκαν κρεμασμένη την 16χρονη κόρη τους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA και του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου, άγνωστοι έκλεψαν σχέδια οπλικών συστημάτων από 42χρονο στην Αθήνα.

Πρόκειται για άνδρα αμερικανικής καταγωγής, ο οποίος είχε έρθει στην Αθήνα με πτήση από τη Βαρκελώνη.

Ο άνδρας κατήγγειλε πως στο ξενοδοχείο που διέμενε, στο κέντρο της Αθήνας, εισέβαλαν άγνωστοι και τού έκλεψαν μέσα από το δωμάτιο σχέδια με οπλικά συστήματα.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει σοβαρά αυτές τις καταγγελίες.

Απίστευτο: "Έκλεψε μυστικά για το εμβόλιο της Pfizer - Τώρα την κυνηγάνε...

Μήνυση εναντίον μίας πρώην εργαζόμενης υπέβαλε η φαρμακοβιομηχανία Pfizer. κατηγορώντας την ότι πριν παραιτηθεί για να εργαστεί σε ανταγωνιστική εταιρεία υπέκλεψε «πληθώρα» εμπιστευτικών εγγράφων, ορισμένα από τα οποία αφορούν το εμβόλιο κατά της Covid-19. Μεν την ευκαιρία διάβασε εδώ συμφωνία της Pfizer με ΗΠΑ ύψους 5,3 δισεκ. δολαρίων για το χάπι της κατά της COVID-19.

Ο λόγος για την Τσουν Σιάο Λι, που όπως υποστηρίζει η γνωστή φαρμακοβιομηχανία, σε μήνυση που υποβλήθηκε αυτή την εβδομάδα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Ντιέγκο, παραβίασε τη συμφωνία εμπιστευτικότητας που είχε υπογράψει, αντιγράφοντας 12.000 αρχεία που βρίσκονταν σε φορητό υπολογιστή που της είχε παραχωρήσει η εταιρεία.

Μάλιστα, ένα από τα έγγραφα, με ημερομηνία 24 Σεπτεμβρίου, περιείχε εκτιμήσεις και συστάσεις για το εμβόλιο, αναφορές στη συνεργασία της Pfizer με τη γερμανική BioNTech που ανέπτυξε το εμβόλιο, καθώς και παρουσιάσεις που αφορούσαν αντισώματα για τον καρκίνο.

Το χρονικό της κλοπής

Η Λι, υποδιευθύντρια στατιστικής, κατηγορείται ότι προσπάθησε επανειλημμένα να καλύψει τα ίχνη της, μεταξύ άλλων παρουσιάζοντας έναν άσχετο φορητό υπολογιστή ως δήθεν δικό της.

Η Λι «παραπλάνησε τη Pfizer για το τι πήρε, πώς το πήρε, πότε, γιατί, και πού βρίσκονται αυτά τα αρχεία» καταγγέλλει η φαρμακοβιομηχανία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η Λι παραιτήθηκε έπειτα από 15 χρόνια στην εταιρεία και φαίνεται πως είχε δεχτεί πρόταση να εργαστεί στη Xencor, εταιρεία κλινικών δοκιμών που εστιάζεται σε θεραπείες για τον καρκίνο και αυτοάνοσα νοσήματα.

Η Pfizer διαμαρτύρεται μάλιστα πως ανταγωνιστές της προσπαθούν να της αποσπάσουν στελέχη «ασταμάτητα, ειδικά στη διάρκεια του 2021».

Το δικαστήριο απαγόρευσε στη Λι να χρησιμοποιήσει με οποιοδήποτε τρόπο τα έγγραφα και έδωσε άδεια στους δικηγόρους της Pfizer να ελέγξουν τους υπολογιστές και τους λογαριασμούς της όπου μπορεί να βρίσκονται τα επίμαχα αρχεία.

Τυχόν περαιτέρω ασφαλιστικά μέτρα θα αποφασιστούν σε νέα ακρόαση στις 9 Δεκεμβρίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share