Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Βόμβα» Γεωργαντά: Στο τραπέζι rapid test σε εμβολιασμένους και click away για ανεμβολίαστους

Ανοιχτό το ενδεχόμενο άφησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

30 Νοεμβρίου 2021 18:00
«Βόμβα» Γεωργαντά: Στο τραπέζι rapid test σε εμβολιασμένους και click away για ανεμβολίαστους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει το click away για τους ανεμβολίαστους αλλά και να υποβάλλονται σε rapid test και οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άφησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,9 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας».

Όπως ανέφερε, «είμαστε η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη μετά την Αυστρία που κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα».

Γιώργος γεωργαντάς rapid

Ερωτηθείς εάν είναι ταξικό το θέμα του διοικητικού προστίμου των 100 ευρώ σε όσους δεν προχωρήσουν έστω σε προγραμματισμό του πρώτου εμβολιαστικού ραντεβού έως τις 16 Ιανουαρίου, αντέτεινε ότι αυτές είναι δεύτερες και τρίτες σκέψεις, καθώς «το βασικό είναι να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να εμβολιαστούμε για να σωθούν ανθρώπινες ζωές». Μάλιστα είπε, ότι το πρόστιμο αυτό «θέλουμε να μην εισπραχθεί από κανέναν».

Επίσης, χαρακτήρισε «πολύ στοχευμένο μέτρο» την απόφαση για χορήγηση ενός δωρεάν self test, σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο ή μη, στο διάστημα από 6 έως 12 Δεκεμβρίου.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για rapid test σε εμβολιασμένους

Ο κύριος Γεωργαντάς, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφασιστεί να υποβάλλονται σε rapid test και οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, λέγοντας ότι «η Πορτογαλία το αποφάσισε, δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να το δούμε και εμείς».

Νέα μέτρα: Δωρεάν self-test για όλους τους ενήλικους ενόψει εορτών - Πότε θα διατίθενται

Δωρεάν self-test θα μπορεί να προμηθευτεί κάθε ενήλικος, εμβολιασμένος και μη, από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου, προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του ιού την περίοδο των εορτών.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει των γιορτών η πολιτεία προχωρά σε ένα ακόμη συμπληρωματικό μέτρο.

Νέες διευκρινίσεις: Με self test θα μπαίνουν τα παιδιά έως 18 ετών στους μεικτούς χώρους

σελφ-τεστ

«Στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα διαθέσει δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα. Η ίδια ακριβώς άσκηση θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου ώστε να παρακολουθήσουμε την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών.

Έχουμε εξασφαλίσει μέσα από την Πολιτική Προστασία ακόμα 20 εκατομμύρια self-tests και για τις ανάγκες των σχολείων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share