Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022

Αισθητός σεισμός στο Αίγιο - Δείτε πόσα Ρίχτερ

Σημειώθηκε 14χλμ βόρεια του Αίγιου πριν από λίγο

30 Νοεμβρίου 2021 16:39
Αισθητός σεισμός στο Αίγιο - Δείτε πόσα Ρίχτερ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 14χλμ βόρεια του Αίγιου πριν από λίγο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ο σεισμός είχε επίκεντρο 19 χλμ. βόρεια του Αίγιου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 11 χλμ.

σεισμός αίγιο

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου ο σεισμός είχε μέγεθος 4,1 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 2 χλμ., ενώ το επίκεντρό του εντοπίζεται στα 18 χλμ. βόρεια του Αιγίου και 36 χλμ. βορειανατολικά της Πάτρας.

Φοβάστε τον σεισμό; - Τότε αυτή η εφαρμογή αυτή είναι για εσάς

Είσαι και εσύ από αυτούς που φοβούνται τους σεισμούς και θα ήθελες μία εφαρμογή που να σε ενημερώνει έγκαιρα και αξιόπιστα για τις δονήσεις της Γης που μας ταρακουνούν; Με την ευκαιρία δες εδώ για τις αλλαγές που έρχονται στο Facebook και αφορούν τους έφηβους χρήστες.

Τότε αυτή η νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, που παρουσίασε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), με σκοπό την έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα σεισμικά γεγονότα στον ελλαδικό χώρο, είναι για εσένα.

Η εφαρμογή έχει την ονομασία «ΣΕΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ – Ε.Α.Α» και μπορείς να την κατεβάσεις σε συσκευές Android μέσω του Google Play και σε συσκευές iOS μέσω του Apple Store.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της εφαρμογής

Η εφαρμογή αποτελεί ένα άμεσο σημείο επαφής του κοινού, του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου και της επιστημονικής κοινότητας γύρω από τα σεισμικά φαινόμενα στη χώρα μας. Χάρη στη συμμετοχική δράση των χρηστών, η εφαρμογή προβάλλει μια συνολική εικόνα του μεγέθους και των επιπτώσεων ενός σεισμού.

undefined

Κύρια χαρακτηριστικά της εφαρμογής, που είναι διαθέσιμα στα ελληνικά και στα αγγλικά, είναι:

  • Ενημέρωση για σεισμικά γεγονότα σε πραγματικό χρόνο.
  • Δυνατότητα προβολής των σεισμικών γεγονότων σε χάρτη και παρατήρηση της γεωγραφικής τους θέσης.
  • Εξατομικευμένη προβολή συμβάντων (μέγεθος σεισμού, ημερομηνία, απόσταση από τη θέση του χρήστη).
  • Δυνατότητα διαμοιρασμού σεισμικών γεγονότων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κοινωνικών δικτύων κλπ.
  • Λειτουργία «ένιωσα ένα σεισμό» όπου οι χρήστες καταχωρούν τις εμπειρίες τους αλλά και προβάλλεται η περιοχή που έχει γίνει αισθητός ένας σεισμός, σύμφωνα με καταχωρήσεις των χρηστών.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share