Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συναγερμός από Σάκη Αρναούτογλου: «Χτυπάνε την χώρα τα χιόνια μέχρι...»

Η προειδοποίηση του μετεωρολόγου

30 Νοεμβρίου 2021 15:53
Συναγερμός από Σάκη Αρναούτογλου: «Χτυπάνε την χώρα τα χιόνια μέχρι...»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Σάκης Αρναούτογλου, αν κρίνουμε από το παράδειγμα της Φλώρινας, επιβεβαιώνεται απόλυτα ως προς την πρόγνωσή του για χιόνια, με τον ίδιο να τονίζει πως για αρκετές μέρες ακόμη η χώρα μας θα ταλαιπωρείται από κακοκαιρία.

Όπως είχε αναφέρει, χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, στα πολύ ορεινά τμήματα της δυτικής Θεσσαλίας, στα ορεινά της βορειοδυτικής Στερεάς και στα ορεινά της Αιτωλοακαρνανίας πάνω από τα 1.000 μέτρα, καθώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου κυρίως στα κεντροβόρεια πάνω από τα 1.200 μέτρα, προέβλεψε ο κ. Αρναούτογλου.

Κυρίως στους νομούς Φλώρινας και Κοζάνης εξαιτίας του κρύου που θα επικρατήσει θα το γυρίσει σε χιόνι πάνω από τα 600 μέτρα. Χιόνια, επίσης, θα έχουμε στους νομούς Καστοριάς, Γρεβενών και στα υπόλοιπα ορεινά Πέλλας, Πιερίας και Ημαθίας πάνω από τα 900 με 1.000 περίπου μέτρα.

Τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης (30/11), τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα θα εξασθενήσουν, ενώ κάποιες μπόρες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, μικρής όμως διάρκειας. Στα νότια και ανατολικά νησιωτικά τμήματα δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες μέχρι και το απόγευμα.

Η Αττική, θα έχει παροδικά αυξημένες συννεφιές το πρωί κυρίως στις πιο δυτικές περιοχές του νομού ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Θα ανοίξει σχετικά γρήγορα ο καιρός προς το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Μέχρι πότε θα κυριαρχήσουν τα φαινόμενα

Την Τετάρτη (1/12) θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και παγετός και την Πέμπτη (2/12) ο καιρός θα μαλακώσει σταδιακά, καθώς πάμε σε νοτιοδυτικούς ανέμους, που θα φέρουν και άνοδο της θερμοκρασίας.

Από την Παρασκευή (3/12) αναμένεται επιδείνωση του καιρού, κατά τη διάρκεια της ημέρας από τα δυτικά προς τα ανατολικά με περισσότερες βροχές και πολύ δυνατούς νοτιάδες. Δεν αποκλείεται μεταφορά αφρικανικής σκόνης, σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share