Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022

Νέα μέτρα: Τι οδήγησε την κυβέρνηση στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 - Το παρασκήνιο της απόφασης

Θα πρέπει να έχουν κάνει το εμβόλιο ή να έχουν κλείσει ραντεβού μέχρι τις 16 Ιανουαρίου

30 Νοεμβρίου 2021 15:00
Νέα μέτρα: Τι οδήγησε την κυβέρνηση στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 - Το παρασκήνιο της απόφασης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τους λόγους που οδήγησαν τον πρωθυπουργό στην απόφαση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών εξήγησαν στο ΣΚΑΪ κυβερνητικές πηγές.

Όπως αναφέρουν, προηγήθηκε μια εκστρατεία ενημέρωσης για τη χρησιμότητα και την ασφάλεια των εμβολίων για να σωθούν ζωές από τη μάχη αυτή με την πανδημία.

Παράλληλα, τα στοιχεία από τα νοσοκομεία δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των θανάτων από κορωνοϊό και συγκεκριμένα 9 στους 10 συμβαίνουν σε ηλικίες άνω των 60 ετών. Σε αυτές τις ηλικίες είναι και οι περισσότεροι εμβολιασμένοι.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες άνω των 60 ετών θα πρέπει να έχουν κάνει το εμβόλιο ή να έχουν κλείσει ραντεβού μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2022, δηλαδή μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα. Γι' αυτό θα υπάρχει και προτεραιότητα στο να κλείνουν ραντεβού. Σημειώνεται ότι αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί και είναι άνω των 60 ετών ανέρχονται σε 520.000.

Αν δεν το κάνουν, θα τους επιβληθεί ένα μηνιαίο διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ, το οποίο κάθε μήνα μετά τις 16 Ιανουαρίου θα μπαίνει στην ΑΑΔΕ.

Στο μεταξύ, από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου θα παρέχεται δωρεάν σε κάθε ενήλικο -εμβολιασμένο ή μη- ένα self test, προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του ιού, την περίοδο των εορτών.

Οι σχετικές ανακοινώσεις, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για την εξειδίκευση των μέτρων θα γίνουν αύριο από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share