Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Βγήκε η θάλασσα στον δρόμο! Απίστευτες καταστροφές στην Πάτρα από την κακοκαιρία - Bάρκες στους δρόμους στο Μεσολόγγι (Video)

Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη Δυτική Ελλάδα

30 Νοεμβρίου 2021 09:35
Βγήκε η θάλασσα στον δρόμο! Απίστευτες καταστροφές στην Πάτρα από την κακοκαιρία - Bάρκες στους δρόμους στο Μεσολόγγι (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κακοκαιρία που χτυπά τη Δυτική Ελλάδα έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα ακόμη και στις μεγάλες πόλεις της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες από την Πάτρα με τη θάλασσα να έχει βγει κυριολεκτικά στη στεριά και να έχει πλημμύρισε δρόμους που έχουν μετατραπεί σε λίμνες.

Οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών είναι υπεύθυνοι για τον μεγάλο όγκο νερού που έχει καλύψει δρόμους μέσα στην πόλη.

Στην περιοχή από την πλαζ μέχρι και την Παραλία Πατρών και τα Βραχνέικα, η παραλιακή λεωφόρος σε πολλά σημεία της έχει βυθιστεί κάτω από το νερό ή τα φερτά υλικά που «έβγαλε» το κύμα.

Πολλά τα προβλήματα και στα κτήρια καθώς το νερό έχει μπει σε σπίτια και καταστήματα προκαλώντας μεγάλες ζημιές στους ιδιοκτήτες. Από νωρίς τα συνεργεία του Δήμου προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ανοίγοντας αυλάκια ώστε να απομακρυνθεί το νερό που έχει συγκεντρωθεί.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Πελοπόννησος από το ύψος των Ιτεών (όπου έκλεισε ο δρόμος) μέχρι και τον χείμαρρο Παναγίτσα, η παραλιακή οδός ενώθηκε με τη θάλασσα και έγινε… λίμνη! Το πρόβλημα εντοπίστηκε σε αυτές τις συνοικίες, με την Πυροσβεστική, να βρίσκεται στα σημεία με 10 οχήματα τα οποία διενεργούν ακόμα και τώρα αντλήσεις υδάτων από σπίτια, καταστήματα και δρόμους.

Μεσολόγγι: Στους δρόμους οι βάρκες

Ανάλογη εικόνα και λίγα χιλιόμετρα βορειότερα, στο Μεσολόγγι, όπου οι ισχυροί άνεμοι έβγαλαν τις βάρκες στον δρόμο. Πολλές βάρκες έχουν καταστραφεί από τους ισχυρούς ανέμους ανέμων. Η παραλία της Τουρλίδας έχει χαθεί με την θάλασσα να έχει καλύψει τον δρόμο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share