Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια - Στα "λευκά" Καρδίτσα και ορεινή Πίνδος

Το... έστρωσε ήδη σε ορεινές περιοχές

30 Νοεμβρίου 2021 09:07
Έπεσαν τα πρώτα χιόνια - Στα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χιονοπτώσεις, σε υψόμετρο 1000 μέτρων περίπου, στην περιοχή της Αργιθέας σημειώθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας στη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, κ. Κωνσταντίνου Νούσιου.

Καιρός σήμερα 30/11: Ο Σάκης Αρναούτογλου εκπέμπει SOS! Χιόνια, βροχές και καταιγίδες - Πού χρειάζεται η μεγαλύτερη προσοχή (Video)

Έξι μηχανήματα της Π.Ε. επιχειρούν για να μην υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις. Το ύψος του χιονιού σύμφωνα με τον κ. Νούσιο φτάνει τα 20 εκατοστά. Η εικόνα που παρουσιάζουν τα ποτάμια μετά τις έντονες βροχοπτώσεις είναι ελεγχόμενη, σύμφωνα με δηλώσεις το κ. Νούσιου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Χιόνισε στην ορεινή Πίνδο

χιονι-πινδοσ

Την ίδια ώρα, χιόνια σκέπασαν στη διάρκεια της νύχτας και την ορεινή Πίνδο, με το ύψος του χιονιού να κυμαίνεται από τρία έως δέκα εκατοστά.

Εννιά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, σύμφωνα με όσα τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ρίχνουν αλάτι για να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι για τις μετακινήσεις, ενώ ο ίδιος συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κινούνται σε αυτές τις περιοχές που σημειώθηκε χιονόπτωση.

Οι καταπτώσεις βράχων λόγω των έντονων βροχοπτώσεων συνεχίζονται, με τους ποταμούς να είναι σημαντικά «φουσκωμένοι». Η όλη κατάσταση, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη είναι ελεγχόμενη, καθώς σήμερα τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share