Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Δύο ισχυρές δονήσεις 5,1 και 4,1 Ρίχτερ «ταρακούνησαν» την Ικαρία - Με διαφορά 9 λεπτών! (Video)

Αισθητός σε Σάμο και Χίο

30 Νοεμβρίου 2021 07:15
Δύο ισχυρές δονήσεις 5,1 και 4,1 Ρίχτερ «ταρακούνησαν» την Ικαρία - Με διαφορά 9 λεπτών! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 6.00 το πρωί της Τρίτης στην Ικαρία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ο σεισμός είχε ως επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. βορειοδυτικά της Ικαρίας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 17,5 χλμ.

Εννέα λεπτά αργότερα σημειώθηκε και νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ επίσης στο ίδιο σημείο, 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του νησιού. Το εστιακό βάθος της δεύτερης δόνησης ήταν στα 24,3 χιλιόμετρα. Παράλληλα, δείτε εδώ περιοχές βρίσκονται σε κίνδυνο και το τι λένε οι σεισμολόγοι.

Αισθητός σε Σάμο και Χίο

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Σάμο και Χίο. «Είναι ένα σεισμός που είναι στην προέκταση του μεγάλου ρήγματος που έδωσε πέρυσι τον σεισμό στη Σάμο. Είναι ένας σεισμός που εκδηλώθηκε σε περιοχή μικρής σεισμικότητας, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν μεγάλοι σεισμοί στην περιοχή. Θα παρακολουθήσουμε την επόμενη περίοδο την εξέλιξη του φαινομένου», είπε ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως τόνισε ο κ. Λέκκας, ο σεισμός στην Ικαρία δεν μπορεί να επηρρεάσει το ρήγμα της Σάμου, καθώς αυτό εκτονώθηκε πέρυσι, οπότε δεν υπάρχει ανησυχία.

Τι λένε κάτοικοι

«Κουνηθήκαμε πάρε πολύ. Το καταλάβαμε γιατί είμαι δίπλα στην περιοχή που έγινε» σημείωσε κάτοικος της περιοχής στο OPEN, αναφέροντας πως έγινε πολύ αισθητός ο αρχικός σεισμός και η δεύτερη δόνηση.
«Είχε και διάρκεια και βοή και το κούνημα δεν θα σας πω πώς ήταν» συμπλήρωσε.

«Είχε γίνει σεισμός πριν από ένα χρόνο περίπου και εκείνος ήταν πολύ πιο δυνατός, από την άλλη ήταν παρόμοιας διάρκειας» σημείωσε στο Mega άλλος κάτοικος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share