Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το παιδί που βρέθηκε εγκαταλειμμένο στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Σοκ!

29 Νοεμβρίου 2021 16:06
Αυτό είναι το παιδί που βρέθηκε εγκαταλειμμένο στο Αρχαιολογικό Μουσείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο νοσοκομείο Παίδων μεταφέρθηκε το δίχρονο παιδί που εγκαταλείφθηκε έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο προκειμένου να υπεβλήθη στις απαραίτητες εξετάσεις όπου και διαπιστώθηκε ότι είναι απόλυτα υγιές.

Οι αρχές αναζητούν πληροφορίες εστιάζοντας ιδίως στον άντρα που φέρεται να άφησε το μωρό στο συγκεκριμένο σημείο.

Αρχαιολογικό Μουσείο: Βίντεο – ντοκουμέντο με την στιγμή που άνδρας εγκαταλείπει το 1,5 έτους κοριτσάκι στο καρότσι

Όπως ανέφερε κάτοικος της περιοχής που εντόπισε το κοριτσάκι, ήταν ιδιαίτερα φροντισμένο.

παιδί εγκαταλειμμένο στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Απίστευτο: Αυτό το μωρό έζησε μόνο 74 λεπτά και έσωσε ζωές

Συγκινητική είναι η ιστορία ενός μωρού στο Κέμπριτζ που έζησε μόλις 74 λεπτά και έγινε ήρωας σώζοντας ζωές. Με την ευκαιρία να σου θυμίσουμε την απίστευτη ιστορία των δίδυμων που γεννήθηκαν με διαφορετικό χρώμα.

Η 32χρονη τότε Έμμα Λι και ο σύζυγός της έμαθαν από τους γιατρούς, όταν ήταν έγκυος 13 εβδομάδων σε δίδυμα, ότι το ένα από τα δύο μωρά έπασχε από ανεγκεφαλία, μία θανατηφόρα κατάσταση, η οποία δεν επιτρέπει στον εγκέφαλο και το κρανίο να αναπτυχθούν.

Οι γιατροί της συνέστησαν να κάνει έκτρωση. Ωστόσο, η Έμμα και ο σύζυγός της πήραν μία ηρωική απόφαση για ένα πολύ ιερό σκοπό και έτσι κράτησαν κανονικά το μωρό, ώστε να δωρίσουν τα όργανά του και να σώσουν με αυτόν τον τρόπο ζωές.

Η μικρή Hope γεννήθηκε και κατάφερε να ζήσει μόλις 74 λεπτά. Άφησε την τελευταία της πνοή στην αγκαλιά της μαμάς της, στο Νοσοκομείο Addenbrooke του Κέμπριτζ. Οι γονείς δώρισαν τα νεφρά και τα ηπατικά της κύτταρα.

undefined

Τα σοκαριστικά λόγια της μάνας

«Είναι μία σπαρακτική απόφαση. Αν ήταν διαφορετικές οι συνθήκες και είχε πεθάνει στη γέννα, νομίζω ότι δεν θα ήταν τόσο εύκολη η απόφαση», είχε εξομολογηθεί η νεαρή μητέρα.

Το ζευγάρι είχε ακούσει μία παρόμοια ιστορία με ένα μωρό στο Κάρντιφ που είχε αντίστοιχη πάθηση. Είχε γεννηθεί λίγους μήνες πριν από το δικό τους μωρό και είχε ζήσει μόλις 100 λεπτά. Οι γονείς του είχαν δωρίσει την βαλβίδα της καρδιάς και τα νεφρά.

«Όταν ανακαλύψαμε ότι η Hope δεν θα ζούσε, γνωρίζοντας την ιστορία του άλλου μωρού, ήμουν πεπεισμένοι ότι οι γιατροί θα έκαναν το ίδιο», είχε πει η Emma στη Daily Mirror.

«Με την ιδέα ότι θα ζει μέσα από κάποιον άλλον άνθρωπο, μου απαλύνει τον πόνο. Δεν πιστεύω ότι κανείς θα μπορούσε να πει οτιδήποτε σε αυτά τα 74 λεπτά που κράτησαν οι αγκαλιές μας», σημείωσε.

Η μικρή Hope σήμερα θα ήταν 6 ετών, όμως η ιστορία της δίνει ένα πολύτιμο μάθημα για την αξία της δωρεάς οργάνων.



 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share