Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συναγερμός Χριστίνας Σούζη για την Αττική! Ραγδαία επιδείνωση του καιρού (Video)

Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός

29 Νοεμβρίου 2021 11:39
Συναγερμός Χριστίνας Σούζη για την Αττική! Ραγδαία επιδείνωση του καιρού (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμό σήμανε η Χριστίνα Σούζη για την εξέλιξη του καιρού καθώς το μεσημέρι αναμένονται καταιγίδες ακόμα και στην Αττική! Βελτίωση των καιρικών συνθηκών αναμένονται από την Τετάτη, με τον καιρό να αναμένεται να «στεγνώσει» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η έμπειρη μετεωρολόγος. Παράλληλα, διαβάστε εδώ την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου που προκαλεί τρόμο!

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την εξέλιξη του καιρού από την Χριστίνα Σούζη

Καιρός σήμερα 29/11: Κακοκαιρία και σκληρές συνθήκες σε όλη την χώρα - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν σύμφωνα με Αρναούτογλου, Καλλιάνο και Μαρουσάκη

Καιρός σήμερα: Η κακοκαιρία θα «σκεπάσει» εκ νέου την χώρα μας σήμερα (29/11), με αρκετές περιοχές να βιώνουν σκληρές συνθήκες και να κινδυνεύουν, με τα έντονα φαινομενα να αφήνουν ήδη τα σημάδια τους.

Τη Δευτέρα, στα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι έντονα στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι ασταθής με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στο νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά. Στο νότιο Αιγαίο όμως θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που κατά διαστήματα θα ειναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, περιμένουμε αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 22 και τοπικά στην Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια, περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πολύ... νερό βλέπει ο Αρναούτογλου

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί ότι η δυτική Ελλάδα αναμένεται να δεχθεί κατά διαστήματα αρκετό έως πολύ νερό τουλάχιστον μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας (29/11). Όπως εξήγησε «ο κίνδυνος πλημμυρών αλλά και των κατολισθήσεων είναι μεγάλος», οπότε χρειάζεται προσοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το βράδυ της Δευτέρας, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε χαμηλότερα υψόμετρα, ίσως και λίγο κάτω από τα 1.000 μέτρα, στη βορειοδυτική χώρα.

Άστατος ξανά ο καιρός για τον Καλλιάνο

Άστατος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα, καθώς σε ολόκληρη τη χώρα θα εκδηλωθούν βροχές, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι από 5 – 8 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι βροχερός, με τη θερμοκρασία στους 12 – 20 βαθμούς και τους ανέμους στα 5 – 7 μποφόρ. Στη Θεσσαλονίκη παρόμοιο το σκηνικό του καιρού. Η θερμοκρασία στους 10 – 17 βαθμούς και οι άνεμοι στα 4 – 7 μποφόρ.

Την Τρίτη οι βροχές θα παραμείνουν.

Προσοχή ζητά ο Μαρουσάκης

Οι θυελλώδεις νοτιάδες που έφεραν άνοδο της θερμοκρασίας, οι βροχές και οι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικά για τους νοτιάδες εξήγησε ότι σε αυτούς οφείλεται η αυξημένη για την εποχή θερμοκρασία τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα βόρεια της Κρήτης όπου τα θερμόμετρα έδειξαν μέχρι και 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ζήτησε προσοχή στον καιρό στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο όπου «θα συναντούμε και τοπικά ισχυρές καταιγίδες» με τους νότιους ανέμους να φτάνουν σε ένταση έως και τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο πέλαγος.

Για την Αττική ο καιρός σήμερα, Δευτέρα, θα είναι άστατος καθώς μετά το μεσημέρι τοπικές βροχοπτώσεις χωρίς να προβληματίζουν με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να ζητά «προσοχή σε περιοχές που βλέπουν προς τη Βοιωτία καθώς ενισχύεται ο νοτιά και μπορεί να ξεπεράσει τα 7 μποφόρ».

Όσον αφορά τον καιρό για αύριο, Τρίτη, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση με φαινόμενα στα δυτικά και το ανατολικό αιγαίο ενώ την Τετάρτη «καθαρίζει» ο καιρός με βοριάδες και έντονο κρύο

Ωστόσο από την Πέμπτη έρχεται ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό το οποίο και την Παρασκευή αλλά και το Σαββατοκύριακο θα φέρει νοτιάδες με ανεβασμένες θερμοκρασίες και αρκετές βροχές στο ιόνιο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share