Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μετάλλαξη Όμικρον: Η ημερομηνία – σταθμός που κρίνει τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Αποκάλυψη!

29 Νοεμβρίου 2021 10:31
Μετάλλαξη Όμικρον: Η ημερομηνία – σταθμός που κρίνει τα νέα μέτρα της κυβέρνησης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

H μετάλλαξη Ο της Μποτσουάνα σαρώνει την Αφρική, με πολλά από τα κρούσματα να έχουν περάσει και σε χώρες τις δύσης που βλέπουν με ανησυχία την εξάπλωση της νέας επιθετικής μετάλλαξης του στελέχους του ιού, χωρίς ακόμα να γνωρίζουν περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτή.

Πολλές από τις ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έχουν πάρει τα πρώτα μέτρα προστασίας από τον ιό, στοχεύοντας στους ταξιδιώτες από και προς τις χώρες της Αφρικής ( (Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι) που έχει διαδοθεί η νέα μετάλλαξη.

Σαφής εικόνα δεν υπάρχει ακόμα γι’ αυτό και η επιτροπή επιστημόνων της Ελλάδας περιμένει, μαζί με τους συναδέλφους της από τις άλλες χώρες να υπάρξουν τα πρώτα δεδομένα της επιθετικότητας της μετάλλαξης, τόσο στον ρυθμό μετάδοσης όσο και στην επικινδυνότητά της ως προς το βάρος της νοσηλίας των κρουσμάτων, κυρίως από τις χώρες που είχαν κρούσματα του νεου στελέχους.

Παράλληλα περιμένουν και τις ανακοινώσεις του ΠΟΥ τις επόμενες ημέρες για τα ευρήματα της παραλλαγής του κορωνοϊού. Οι δύο αυτοί παράγοντες θα επανακαθορίσουν τη στρατηγική και τα μέτρα ασφαλείας που θα προταθούν από την ελληνική επιτροπή επιστημόνων.

Αυτό αναμένεται να γίνει τις επόμενες δέκα ημέρες, όταν και θα υπάρξει η αναμενόμενη ενημέρωση και οι εκτιμήσεις της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share