Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θλίψη στο δημοσιογραφικό κόσμο - Πέθανε ο Γιάννης Φύτρας

Απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών

28 Νοεμβρίου 2021 12:05
Θλίψη στο δημοσιογραφικό κόσμο - Πέθανε ο Γιάννης Φύτρας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιάννης Φύτρας έγραψε τη δική του ιστορία στο Πειραιώτικο ρεπορτάζ και ταυτίστηκε με το ναυτιλιακό ρεπορτάζ, το οποίο υπηρέτησε σαράντα ολόκληρα χρόνια. Η είδηση για το θάνατο του σκόρπισε θλίψη στον δημοσιογραφικό χώρο.

Το βιογραφικό του

Ο Γιάννης Φύτρας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1936. Στα πολλά και γόνιμα χρόνια της δημοσιογραφικής του καριέρας κάλυψε το πειραϊκό, ναυτιλιακό κι αστυνομικό ρεπορτάζ σε μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά: «Ελευθεροτυπία», «Αθηναϊκή», «Εξπρές», «Ελεύθερος Κόσμος», «Ελληνικός Βορράς», «Εθνικός Κήρυξ», «Σημερινά», «Επικαιρότητα», «Ναυτικά Χρονικά», «Ναυτική Ελλάς». Διετέλεσε αρχισυντάκτης της εφημ. «Φωνή του Πειραιώς». Συνεργάστηκε επίσης με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του «Αntena», και με το πρακτορείο «Reuters».

φύτρας-1

Ήταν από τους συγγραφείς του περίφημου περιοδικού «Μάσκα».

Έχει γράψει τα αστυνομικά μυθιστορήματα «Γκρίζα Ανατολή» και «Αποστασία Νεκρών» και το βιβλίο ''το ρεπορτάζ της ζωής μου'' που άφησε παρακαταθήκη στους νεότερους δημοσιογράφους.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αναγγέλλει με θλίψη τον θάνατο του παλαίμαχου δημοσιογράφου Γιάννη Φύτρα. Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, στις 12.30 μ.μ., από τον Ι.Ν. Αναπαύσεως, στο Γ’ Νεκροταφείο. Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση της Ένωσης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share