Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (28/11)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας

28 Νοεμβρίου 2021 07:19
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (28/11)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα Κυριακή 27/11! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή "Τώρα Ό,τι Συμβαίνει" στο OPEN. Παράλληλα, ανησυχία προκαλεί η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού με την Ευρώπη να λαμβάνει μέτρα.

Καιρός σήμερα 28/11: Κακοκαιρία με κίνδυνο για πλημμύρες - Έκτακτη προειδοποίηση από Αρναούτογλου και Καλλιάνο

Καιρός σήμερα: Η κακοκαιρία... καλά κρατεί στην χώρα μας, με τον κίνδυνο να είναι υπαρκτός για ορισμένα σημεία της μέχρι και για πλημμύρες, σε μια Κυριακή (28/11) με αρκετά έντονα φαινόμενα.

Άστατος σε γενικές γραμμές προβλέπεται την Κυριακή ο καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα. Από το μεσημέρι στα δυτικά και από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 5 με 6 και στα πελάγη 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια, με τα φαινόμενα να έχουν ήδη πλήξει ορισμένες περιοχές.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, με τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Από το απόγευμα προβλέπονται εκ νέου βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 και το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη άστατος προβλέπεται ο καιρός, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και μετά το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5, από το απόγευμα τοπικά 6 και τη νύχτα στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο θα επικρατήσει συννεφιά, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 5 με 6 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο κατά τόπους στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, που από το απόγευμα στην κεντρική Στερεά και στη Θεσσαλία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 5 με 6, από το απόγευμα τοπικά 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, με τοπικές βροχές στα βόρεια από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 5 με 6, από το απόγευμα τοπικά 7 και πρόσκαιρα στα νότια 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές, με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 5 με 7 και τοπικά το βράδυ 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 και κατά τόπους στην Κρήτη μέχρι 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αλλά και γρήγορη βελτίωση. Από το βράδυ προβλέπονται εκ νέου βροχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5-7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πολύ... νερό βλέπει ο Αρναούτογλου

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί ότι η δυτική Ελλάδα αναμένεται να δεχθεί κατά διαστήματα αρκετό έως πολύ νερό τουλάχιστον μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας (29/11). Όπως εξήγησε «ο κίνδυνος πλημμυρών αλλά και των κατολισθήσεων είναι μεγάλος», οπότε χρειάζεται προσοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το βράδυ της Δευτέρας, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε χαμηλότερα υψόμετρα, ίσως και λίγο κάτω από τα 1.000 μέτρα, στη βορειοδυτική χώρα.

Άστατος ο καιρός για τον Γιάννη Καλλιάνο

Άστατος θα είναι ο καιρός την Κυριακή καθώς σε ολόκληρη τη χώρα θα εκδηλωθούν βροχές, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Νωρίς το πρωί θα βρέχει από την Θράκη μέχρι τη Ρόδο και το Καστελόριζο, με γρήγορη βελτίωση του καιρού. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα επεκταθούν σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας και των Επτανήσων.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και στους 27 βαθμούς Κελσίου στις νησιωτικές περιοχές, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι από 4 – 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές από το απόγευμα και μετά, με τη θερμοκρασία στους 12 – 20 βαθμούς και τους ανέμους στα 4 – 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν βροχές τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία στους 10 – 18 βαθμούς και οι άνεμοι στα 4 – 6 μποφόρ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share