Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νέα κακοκαιρία στον ορίζοντα: Οι πρώτες εικόνες από πλημμύρες σε Αθήνα και Ηλεία

Καταστροφή...

27 Νοεμβρίου 2021 20:47
Νέα κακοκαιρία στον ορίζοντα: Οι πρώτες εικόνες από  πλημμύρες σε Αθήνα και Ηλεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει την χώρα μας από απόψε μέχρι και την Τρίτη, με νέες βροχές και καταιγίδες,. Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας η Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Με την ευκαιρία διάβασε εδώ τι λένε για την επιδείνωση καιρού Αρναούτογλου, Καλλιάνος και Μαρουσάκης.

Ξεκινούν από τα δυτικά και θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Το νέο βαρομετρικό χαμηλό που πλησιάζει τη χώρα μας από την περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου, θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες από τα δυτικά, οι οποίες γρήγορα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Στην Πελοπόννησο και στη Στερεά Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, ενώ στα δυτικά και νότια τμήματα της Πελοποννήσου υπάρχει πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους. Στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο οι άνεμοι πιθανώς πρόσκαιρα να σημειώσουν σημαντική ενίσχυση, ενώ λιγότερα και περισσότερο τοπικά θα είναι τα φαινόμενα στα νότια-νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα.

Ο βροχερός καιρός αναμένεται να διατηρηθεί έως και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου. Αύριο Κυριακή βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στα δυτικά και στα βορειοανατολικά, όπου γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Νέα επιδείνωση από το μεσημέρι της Κυριακής

Από το μεσημέρι όμως της Κυριακής αναμένεται εκ νέου επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες γρήγορα θα επεκταθούν ανατολικότερα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα. Τα φαινόμενα αυτά αναμένονται έντονα στην Πελοπόννησο και τη Δυτική Στερεά και τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα η ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη στα κεντρικά και βόρεια.

Σε ότι αφορά την Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις με νότιους ανέμους έως 4-5 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18-19 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16-17 βαθμούς.

Πλημμύρισαν ξανά Κολωνός και Τζιτζιφιές

Στο μεταξύ από τη χθεσινή βροχή οι κάτοικοι της Αθήνας βρέθηκαν ξανά στο ίδιο έργο θεατές καθώς πλημμύρισαν Κολωνός και Τζιτζιφιές.

Στις Τζιτζιφιές, οι κάτοικοι είδαν για δεύτερη φορά μέσα σε σαράντα ημέρες να πλημμυρίζουν υπόγεια και αποθήκες. Ούτε οι σάκοι με άμμο δε κατάφεραν να συγκρατήσουν τα ορμητικά νερά.

Στον Κολωνό μια βροχόπτωση που δεν ξεπέρασε τη μισή ώρα ήταν αρκετή για να ξεπεράσει το νερό το μισό μέτρο. Οι κάτοικοι της περιοχής μετρούν τις πληγές τους και ανησυχούν για το τι θα συμβεί στην επόμενη νεροποντή.

Ένας νεκρός και δρόμοι ποτάμια στην Ηλία

Μάλιστα, η χθεσινή κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής και πολλές καταστροφές σε σπίτια αγροτικές εγκαταστάσεις, εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς και σε υποδομές στην Ηλεία.

Κανείς δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη, όμως η παρατεταμένη βροχή από τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής έφερε την υπερχείλιση χειμάρρων, ρεμάτων, αποστραγγιστικών καναλιών, με όσα αναχώματα ή φρεάτια υπήρχαν να μη μπορούν να συγκρατήσουν τον τεράστιο όγκο των νερών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share