Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Άγριο σκηνικό στο Αγρίνιο: Έδειραν 13χρονο μαθητή και το ανέβασαν στο TikTok

Σε μηνύσεις προχώρησε η μητέρα του αγοριού

27 Νοεμβρίου 2021 15:33
Άγριο σκηνικό στο Αγρίνιο: Έδειραν 13χρονο μαθητή και το ανέβασαν στο TikTok
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μήνυση σε βάρος επτά μαθητών και της Διεύθυνσης Γυμνασίου του Αγρινίου, προχώρησε σήμερα μητέρα μαθητή που δέχθηκε επίθεση από συμμαθητές του πριν λίγες μέρες. Μια επίθεση μάλιστα που καταγράφηκε σε κινητά μαθητών και κυκλοφόρησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό στις 11 Νοεμβρίου από τη μητέρα του μαθητή, που πήγε στο σχολείο και βρήκε τον 13χρονο γιο της χτυπημένο στο πρόσωπο και κλαμένο. Ρωτώντας τον, ενημερώθηκε πως εκείνη την ημέρα και την ώρα που σχολούσε, δέχθηκε την επίθεση συμμαθήτριας του που τον χτύπησε βίαια στο πρόσωπο, επανειλημμένα. Η επίθεση αυτή έγινε ενώπιον έξι ακόμη μαθητών που κατηγορούνται ότι την παρότρυναν και γελούσαν σε βάρος του μαθητή.

Αυτό μάλιστα φαίνεται και στο σχετικό video που αναρτήθηκε στο Ιnstagram και στο Tik Tok από την μαθήτρια. Η μαθήτρια φέρεται να έδρασε κατόπιν παρότρυνσης ενός μαθητή και στη συνέχεια όσοι παρακολουθούσαν την επίθεση, γελούσαν και χλεύαζαν τον 13χρονο, που κρατούσε προτεταμένο το χέρι του, σε μια προσπάθεια να αποκρούσει τα χτυπήματα, χωρίς όμως να απαντά σε αυτά.

Στην μήνυση που υποβλήθηκε στις 12 Νοεμβρίου και κατατέθηκε συμπληρωματική χθες 26 Νοεμβρίου στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, από τον δικηγόρο της μητέρας, γνωστό δικηγόρο του Αγρινίου Παντελή Βαμβακά, περιγράφονται και άλλες επιθετικές συμπεριφορές συμμαθητών, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην στάση της Διεύθυνσης του σχολείου, που φέρεται μάλιστα να ζήτησε την απόσυρση της μήνυσης.

Σύμφωνα πάντα με τη μητέρα, το παιδί της μέχρι και τις 23 του μηνός δεν πήγε στο σχολείο του μιας και βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και τελικά επέστρεψε στις 24 Νοεμβρίου όπου εντάχθηκε σε άλλο τμήμα.

Στη μήνυση ακόμη γίνεται αναφορά για συνεχόμενα κρούσματα σχολικού εκφοβισμού σε βάρος του παιδιού, επαναλαμβανόμενη σωματική και ψυχολογική βία, ενώ κατηγορείται η Διεύθυνση για παράλειψη στο να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για να αποσοβηθούν αυτές οι συμπεριφορές.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share