Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η Τσικνοπέμπτη έγινε Chikno Thursday σε βιβλίο αγγλικών της Γ' Γυμνασίου

Μετά τη Chikno Thursday έρχεται και η Clean Monday (Καθαρά Δευτέρα)

27 Νοεμβρίου 2021 14:49
Η Τσικνοπέμπτη έγινε Chikno Thursday σε βιβλίο αγγλικών της Γ' Γυμνασίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με έναν τρόπο που θυμίζει... greeklish και όχι αγγλική απόδοση ενός ελληνικού όρου επέλεξαν στο υπουργείο Παιδείας να μεταφράσουν στους μαθητές της Γ' Γυμνασίου την Τσικνοπέμπτη.

Συγκεκριμένα ο εν λόγω νεολογισμός εμφανίζεται στο βιβλίο εργασιών της Γ' Γυμνασίου που δίνει το υπουργείο Παιδείας στους μαθητές στο πλαίσιο άσκησης στην οποία καλούνται να αντιστοιχίσουν ορολογίες εορτών στην Ελλάδα με φράσεις που τις περιγράφουν.

τσικνοπέμπτη-1

Και ενώ το Πάσχα, το οποίο περιγράφεται ως Ressurection of Jesus Christ, αποδίδεται ως Easter η Τσικνοπέμπτη παρουσιάζεται σαν κακόγουστο αστείο ως Chikno Thursday και όχι περιγραφικά όπως για παράδειγμα Meat Day, ή Roast Meat Day, ή έστω Tsiknopempti σε μία προσπάθεια τουλάχιστον να αποδοθεί ο όρος με την ελληνική του ονομασία.

Την ίδια ώρα η Καθαρά Δευτέρα εμφανίζεται ως Clean Monday αποδίδοντας τον όρο «Καθαρά» κυριολεκτικά ως καθαριότητα/πλύσιμο και όχι μεταφορικά όπως ερμηνεύεται και στα ελληνικά. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, τα βιβλία αυτά οδεύουν προς αλλαγή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share