Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (27/11)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας

27 Νοεμβρίου 2021 10:27
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (27/11)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα Σάββατο 27/11! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή "Τώρα Ό,τι Συμβαίνει" στο OPEN. Παράλληλα, νέα πρόταση "βόμβα" για νέα πιο σκληρά μέτρα πέφτει στο τραπέζι.

Κορωνοϊός: Προβληματισμός για τη μετάλλαξη «Όμικρον» - Τα νέα μέτρα και το ενδεχόμενο lockdown

Ο προβληματισμός έχει «σκεπάσει» και την Ελλάδα, με την νέα μετάλλαξη «Όμικρον» του κορωνοϊού από την Μποτσουάνα να αναγκάζει, μάλιστα, άμεσα την κυβέρνηση σε μέτρα, με πιθανό ακόμη και το ενδεχόμενο περιοριστικών μέτρων, που θα αφορούν και εμβολιασμένους.

Κάπως έτσι, από σήμερα (27/11) το πλαίσιο εισόδου στην Ελλάδα από 8 χώρες της Νότιας Αφρικής αυστηροποιείται, καθώς υπάρχει ανησυχία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Συγκεκριμένα, από τις παραπάνω χώρες:

-Επιτρέπεται η είσοδος μόνο Ελλήνων υπηκόων και άλλων υπηκόων μόνο για απολύτως απαραίτητες (essential) μετακινήσεις με την προϋπόθεση μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης.

-Για την είσοδό τους απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παροχή άδειας από τις κατά τόπους Πρεσβείες, Προξενεία και Προξενικές Αρχές άλλων χωρών, που εκπροσωπούν την χώρα μας σε περίπτωση απουσίας Ελληνικής Πρεσβείας.

-Κατά την είσοδό τους στη χώρα θα γίνεται καθολικός έλεγχος με PCR

-Μετά την είσοδο στη χώρα θα επιβάλλεται περιορισμός τους σε ξενοδοχεία καραντίνας για 10 ημέρες και επανέλεγχός τους με την παρέλευση του δεκαημέρου και λήξη της καραντίνας με την προϋπόθεση αρνητικού μοριακού ελέγχου (Rapid Antigen Test).

Έως σήμερα δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις με τις συγκεκριμένες χώρες. Τα ανωτέρω ισχύουν από αύριο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ώρα 06:00.

Να σημειωθεί πώς σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο κάποιας μορφής lockdown, εάν επιδεινωθεί κι άλλο η κατάσταση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share