Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022

«Βόμβα» Ηλία Μόσιαλου για lockdown! (Video)

Συναγερμός από τον καθηγητή

26 Νοεμβρίου 2021 21:23
«Βόμβα» Ηλία Μόσιαλου για lockdown! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής τοπικών lockdown ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, αν ο κορωνοϊός δεν ελεγχθεί μετά και την επιβολή των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους. Παράλληλα, ο Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος, επίκουρος καθηγητής Κλινικής Ιολογίας, μίλησε στο LIVE NEWS για τη μετάλλαξη που προέρχεται από την Μποτσουάνα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Μόσιαλος, ερωτηθείς για το αν θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα, καθώς τα κρούσματα και οι νεκροί από τον κορωνοϊό δεν πέφτουν, είπε πως «το γενικό lockdown είχε νόημα όταν έχεις να κάνεις με αβεβαιότητες. Τότε δεν είχαμε εμβόλια και προετοιμασμένο σύστημα υγείας, ούτε οι πολίτες δεν ήξεραν τι πρέπει να κάνουν.

Τώρα όλα αυτά τα γνωρίζουμε, οπότε δεν θα λύσουμε το πρόβλημα απλά θα το μεταθέσουμε» και συμπλήρωσε πως αυτό που θα πρέπει πραγματικά να γίνει αυτήν τη στιγμή για να ανακοπεί το νέο κύμα της πανδημίας είναι να γίνει η τρίτη δόση του εμβολίου και να εμβολιαστούν εκείνοι που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο».

«Δεν προέχει ο πανικός να πάμε σε ένα lockdown, αλλά να πειστούν όσοι περισσότεροι συμπατριώτες μας να κάνουν την 3η δόση και το εμβόλιο», δήλωσε σχετικά και τόνισε ότι, «αν τα μέτρα τηρηθούν και δεν επηρεάσει νέα μετάλλαξη τη χώρα, η γνώμη μου είναι ότι, πιθανόν είναι να κάνουμε ανάσχεση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Δεν αποκλείω όμως τοπικά lockdown».

Ο Ηλίας Μόσιαλος μίλησε και για τη νέα μετάλλαξη από την Μποτσουάνα, που «βαφτίστηκε» Όμικρον από τον ΠΟΥ, λέγοντας πως δεν ξέρουμε αν τα υπάρχοντα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά στη νέα μετάλλαξη και υπενθύμισε ότι, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προέτρεψε τις εταιρείες να προχωρήσουν σε μελέτες.

«Αυτήν τη στιγμή αντιμετωπίζουμε το σύμπτωμα κι όχι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι, το 6% των Αφρικανών έχουν εμβολιαστεί. Το να βρούμε το εμβόλιο είναι το εύκολο. Το ερώτημα είναι αν θα φτάνουν τα εμβόλια στην Αφρική ή μόνο στην Ευρώπη; Αυτό πρέπει να το απαντήσουν κυβερνήσεις και εταιρείες» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share