Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Άλιμος: Σάλος με τον διευθυντή σχολείου που δεν άνοιγε τη θέρμανση γιατί το θεωρούσε μειωτικό - Για "μακρύ ιστορικό" μιλά ο Δήμαρχος (video)

Το περιστατικό έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων

26 Νοεμβρίου 2021 12:44
Άλιμος: Σάλος με τον διευθυντή σχολείου που δεν άνοιγε τη θέρμανση γιατί το θεωρούσε μειωτικό - Για
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αίσθηση έχει προκαλέσει περιστατικό με διευθυντή σχολείου στον Άλιμο, που φέρεται να αρνήθηκε να ανάψει τη θέρμανση, με αποτέλεσμα να κρυώνουν οι μαθητές, ισχυριζόμενος ότι δεν είναι η δουλειά του.

Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, μιλώντας στον ANT1, αναφέρθηκε στην υπόθεση η οποία σύμφωνα με τον ίδιο έχει μακρύ ιστορικό.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη σχολική χρονιά, όταν εν μέσω καραντίνας και ενώ τα σχολεία έμειναν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο λογαριασμός του φυσικού αερίου που έφτασε στο συγκεκριμένο σχολείο, ανήλθε σε μερικές χιλιάδες ευρώ, την ώρα που σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία δεν ξεπέρασε τα 800 ευρώ.

σχολειο-αλιμοσ

Προκειμένου να εντοπιστεί το πρόβλημα, ο δήμαρχος προσέλαβε έναν τεχνικό για να δει τι ακριβώς συνέβη. Όπως αποδείχθηκε, η υπερκατανάλωση οφειλόταν στο ότι κανένας δεν έκλεισε τη θέρμανση η οποία έμεινε ανοιχτή, ενώ το σχολείο ήταν κλειστό.

Όπως είπε ο δήμαρχος Αλίμου, όταν ζήτησε από τον διευθυντή του σχολείου να προσέχει για να μην υπάρχει σπατάλη, απάντησε εγγράφως ότι αυτό δεν είναι στα καθήκοντα του να ασχολείται με τη θέρμανση και είναι μειωτικό και προσβλητικό να του ζητούν κάτι τέτοιο.

Πριν από δύο ημέρες ο διευθυντής του σχολείου έστειλε έγγραφο στο οποίο τόνιζε ότι τα παιδιά κρυώνουν. Στο σχολείο στάλθηκε εκ νέου τεχνικός για να δει τι συμβαίνει, αλλά απλά κανείς δεν είχε ανοίξει τη θέρμανση. Τότε εκείνος πήγε στο σχολείο μαζί με κλιμάκιο για να ανοίξει τη θέρμανση και δημοσιοποίησε το σχετικό βίντεο.

αλιμοσ-διευθυντησ

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο έβαλε υπάλληλο για να ανοίγει και να κλείνει τον διακόπτη της θέρμανσης στο σχολείο και χρειάστηκε η παρέμβαση του ΓΓ του υπουργείου Παιδείας για να πειστεί ο διευθυντής να ανάβει και να σβήνει τη θέρμανση.

Όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Αλίμου στον "αέρα" του ΑΝΤ1:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share