Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ποιοι και γιατί «σκότωσαν» τον Σωτήρη Τσιόδρα;

Αποκάλυψη!

26 Νοεμβρίου 2021 11:23
Ποιοι και γιατί «σκότωσαν» τον Σωτήρη Τσιόδρα;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Oι τίτλοι πηχυαίοι που λέγαμε παλιά στις εφημερίδες: «Επιστρέφει ο Τσιόδρας» – «Πρόεδρος νέας Επιτροπής για την πανδημία ο Σωτήρης Τσιόδρας» – «Ερχεται ξανά στο προσκήνιο ο Τσιόδρας». Και άλλοι πολλοί που εμφανίζουν τον Σωτήρη ως… σωτήρα.

Τώρα; Με τους σχεδόν 18 χιλιάδες νεκρούς; Τώρα; Με το 40% των Ελλήνων να μην έχει εμβολιαστεί;

Τώρα που η πανδημία και η μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει τα πάντα και που κανείς δεν γνωρίζει αν την επόμενη εβδομάδα θα κλειστούν ξανά σπίτια τους εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι.

Γιατί τώρα ο Σωτήρης έγινε ξανά σωτήρας; Γιατί τώρα και που ήταν όλον αυτόν τον καιρό;

Προφανώς δεν έφταιγε ο ίδιος για την εξαφάνισή του. Και όσοι γνωρίζουν τι συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια περίπου στον τομέα της Υγείας με αφορμή τη διαχείριση της πανδημίας, ξέρει τι εννοώ.

Κι αυτό είναι ό,τι γνωρίζουν πολλοί. Πως εδώ και πολλούς μήνες κάποιοι αποφάσισαν να «σκοτώσουν» τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Αυτόν που κράτησε τη χώρα όρθια όταν εμφανίστηκε ο κορωνοϊός.

Ποιοι και γιατί «σκότωσαν» τον Σωτήρη Τσιόδρα;

Τον σοβαρό επιστήμονα που ηρεμούσε τον έξαλλο κόσμο, τον φοβισμένο πολίτη, τον άναυδο Ελληνα μπροστά σε ένα φαινόμενο που δεν είχε ξαναδεί στη ζωή του.

Με τα λάθη του; Ναι. Ολοι κάνουν λάθη και ο Τσιόδρας δεν είναι ρομπότ;

Με αναφορές που μπέρδευαν τους πολίτες; Ασφαλώς και τέτοια υπήρξαν. Όταν έχεις μια παγκόσμια πανδημία, που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, που μεταλλάσσεται και πρέπει να αλλάξεις πρωτόκολλα και κανόνες, βεβαίως και θα υπάρξουν λάθη.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας πέρυσι εκπροσωπούσε την «ήρεμη δύναμη», που γνώριζε το αντικείμενό του, δεν ήταν τηλεστάρ, δεν ξημερωνόταν στα τηλεπαράθυρα και πιθανότατα δεν ήθελε (και δεν θέλει) να κάνει πολιτική καριέρα.

Ταυτίστηκε με την κυβέρνηση της ΝΔ, ποιος δεν θα ταυτιζόταν όμως με οποιαδήποτε κυβέρνηση σε μια τέτοια πρωτοφανή κρίση.

Αλλά αποθεώθηκε και από τους σοβαρούς του ΣΥΡΙΖΑ που κατά βάθος έλεγαν πως αν δεν υπήρχε ο Τσιόδρας θα έπρεπε να τον εφεύρουμε.

Αν λοιπόν ο Τσιόδρας ήταν τόσο πολύτιμος για χάθηκε επί πολλούς μήνες; Γιατί δεν ήταν στην πρώτη γραμμή αλλά άφησε τους τηλεαστέρες επιστήμονες να κάνουν παιχνίδι και να προκαλούν τη μία σύγχυση μετά την άλλη στους πολίτες;

«Ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν έφυγε ποτέ. Είναι δίπλα στον πρωθυπουργό, δίνει συμβουλές, είναι παντού, δεν έχει εξαφανιστεί», λένε κυβερνητικά στελέχη.

Όμως, ξέρουμε πολύ καλά ότι άλλο να βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή του πολέμου και να εμπνέεις τους στρατιώτες κι άλλο στα μετόπισθεν να κάνει πολιτική.

Άλλο, λοιπόν, ο Τσιόδρας να είναι μπροστά, να συμβουλεύει, να δίνει εξηγήσεις, να προτρέπει, να έχει κοινωνική ενσυναίσθηση, να είναι κοντά στους φοβισμένους πολίτες.

Κι άλλο ο Τσιόδρας να είναι στα μετόπισθεν και άλλοι να προσπαθούν να «επικοινωνήσουν» την ανάγκη για συστράτευση, για εμβολιασμό, για τήρηση μέτρων.

Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι κάποιοι «σκότωσαν» τον Τσιόδρα. Και είτε τον έριξαν στα μετόπισθεν, είτε ο ίδιο σιχάθηκε το «Βυζάντιο».

Τσακωμοί με άλλους επιστήμονες, παρεμβάσεις… «ειδικών» πολιτικών, αποφάσεις που λαμβάνονταν και ήταν αντίθετες με τις εισηγήσεις των πραγματικά ειδικών γιατί το… πολιτικό κόστος προφανώς έχει μεγάλη σημασία.

Ωστόσο, δεν θα έπρεπε ο Τσιόδρας να «αποστρατευτεί». Ούτε θα πρέπει να «επιστρατεύεται» κάθε φορά που τα πράγματα γίνονται δύσκολα.

Διότι ο κόσμος καταλαβαίνει ότι τον κοροϊδεύσεις. Διότι ο πολίτης θέλει σταθερότητα στην ενημέρωση, στην πληροφορία. Θέλει ένα πραγματικό στήριγμα κάθε μέρα κι όχι όποτε…

Οσοι, λοιπόν «σκότωσαν» τον Σωτήρη Τσιόδρα για τους δικούς τους λόγους, έχουν κάνει τραγικό λάθος.

Και μια ακόμη επιτροπή με πρόεδρο τον Τσιόδρα είναι απλά ένα ακόμη επεισόδιο στη σύγχυση που επικρατεί.

Πηγή: tovima.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share