Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022

Πάτρα: Παραιτήθηκε αντιδήμαρχος - Κατηγορείται για κακοποίηση γυναίκας

Εκκρεμούν σοβαρές κατηγορίες σε βάρος του

25 Νοεμβρίου 2021 18:22
Πάτρα: Παραιτήθηκε αντιδήμαρχος - Κατηγορείται για κακοποίηση γυναίκας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο αντιδήμαρχος Πάτρας, Ανδρέας Αθανασόπουλος, παραιτήθηκε τόσο από τη θέση του, καθώς και από αυτή του Δημοτικού Συμβούλου, με την παραίτηση να γίνεται δεκτή από τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, μετά τις κατηγορίες σε βάρος του για κακοποίηση γυναίκας.

Ποιες είναι οι 7 ταινίες "γροθιά στο στομάχι" για τη βία κατά των γυναικών.

κακοποιηση-αντιδημαρχοσ

Ο κ. Αθανασόπουλος μέσω επίσημης τοποθέτησης του Δήμου Πατρέων μίλησε για τα δημοσιεύματα που έχουν έρθει στο "φως" τις τελευταίες ημέρες: «Με αφορμή την κυκλοφορία δημοσιευμάτων, που με φωτογραφίζουν ως εμπλεκόμενο σε κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος γυναίκας, δηλώνω ότι κάτι τέτοιο είναι παντελώς αναληθές κι ανυπόστατο και γι’ αυτό προτίθεμαι να αξιοποιήσω κάθε μέσο, προκειμένου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Σε κάθε περίπτωση και προκειμένου να μην αξιοποιηθούν κακόβουλα αυτές οι φήμες σε βάρος της Δημοτικής Αρχής, δηλώνω ότι παραιτούμαι από Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος, δεν παραιτούμαι όμως από την προσπάθεια να αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» σε δημοσίευμά της ανέφερε:

“Αντιπολιτευτικές αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει στον Δήμο της Πάτρας, από δημοτικές παρατάξεις που ζητούν απαντήσεις, σχετικά με φερόμενο επεισόδιο βίας που σημειώθηκε μεταξύ αντιδημάρχου και γυναίκας, με το οποίο μάλιστα ασχολήθηκαν και οι αστυνομικές αρχές, όπως αποκάλυψε η «Π» τη Δευτέρα.

παρενοχληση-γραφειο

Οι παρατάξεις Ρώρου, Νικολόπουλου και Ψωμά, ανέβηκαν στα «κάγκελα» και ζητούν παραδειγματική τιμωρία του αιρετού, καταδικάζουν το περιστατικό και ζητούν άμεση παρέμβαση του δημάρχου Πελετίδη, ενώ παράλληλα απαιτούν ξεκάθαρη θέση και απαντήσεις για το περιστατικό, από τη δημοτική αρχή.

Η πρώτη πολιτική ανακοίνωση, για το περιστατικό, ήρθε από τον Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος ζητά την αποπομπή του αντιδημάρχου. Χρειάστηκε και δεύτερη ανακοίνωση για το θέμα, όπου ο κ. Νικολόπουλος διερωτάται «μέχρι πότε ο κ. Πελετίδης θα κρύβεται, αφήνοντας να αιωρείται η υποψία για όλους τους συνεργάτες του;», ουσιαστικά φωτογραφίζοντας το ποιος είναι ο εμπλεκόμενος αντιδήμαρχος, αφού αναφέρει: «Μέχρι πότε θα δίνει πολιτική προστασία, στον νταή αντιδήμαρχο;».

Ο Γιώργος Ρώρος, επέλεξε το μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών, για ν΄αναφερθεί στο θέμα, κλείνοντας την τοποθέτησή του με το να καλεί «τον δήμαρχο Πατρέων, χωρίς περιστροφές και άλλη καθυστέρηση, να καταδικάσει το επεισόδιο έξω από τις δημοτικές υπηρεσίες -επί της Σολωμού και Ελ. Βενιζέλου- το Σάββατο 20 Νοεμβρίου και να αποπέμψει τον αντιδήμαρχο που άσκησε βία και χειροδίκησε, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα η παθούσα».

σεξουαλικη-παρενοχληση

Αντίδραση υπήρξε και από τον Πέτρο Ψωμά, ο οποίος ζήτησε κ αυτός απαντήσεις. «Η, κατά τα άλλα λαλίστατη, δημοτική αρχή, σιωπά εκκωφαντικά. Το θέμα ξεπερνά τα όρια του προσωπικού και είναι βαθιά πολιτικό» αναφέρει και συνεχίζει: «Αν ισχύει το περιστατικό, θεωρούμε αυτονόητο ότι ο δήμαρχος θα έπρεπε ήδη να έχει καταδικάσει την πράξη του στενού συνεργάτη του και να είχε αντικαταστήσει τον βίαιο αντιδήμαρχο. Ας το κάνει, έστω τώρα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share