Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021

Στον «πυρετό» του κορωνοϊού: Έρχεται νέο lockdown; Η «ημερομηνία-κλειδί» και όλο το παρασκήνιο για τα Χριστούγεννα

Το deadline του Κυριάκου Μητσοτάκη

25 Νοεμβρίου 2021 09:00
Στον «πυρετό» του κορωνοϊού: Έρχεται νέο lockdown; Η «ημερομηνία-κλειδί» και όλο το παρασκήνιο για τα Χριστούγεννα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ολόκληρη η Ευρώπη βυθίζεται στη δίνη τoυ κορωνοϊού. Παράλληλα, το ECDC καλεί τις χώρες της Ευρώπης να λάβουν «επειγόντως μέτρα»! Ωστόσο, η «οχύρωση» δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς κράτη με πρότυπα συστήματα Υγείας δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα αυξημένα κρούσματα και τον μεγάλο αριθμό θανάτων, όμως κάνοντας «συνδυασμούς» με εμβόλιο, μάσκα, τήρηση αποστάσεων και επιβολή σκληρών μέτρων προσπαθούν να αναχαιτίσουν τον φονικό ιό.

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα επιμένει σε μία και μόνο «συνταγή». Το εμβόλιο. Προφανώς και το εμβόλιο είναι αναγκαίο και απαραίτητο. Είναι όμως πανάκεια;

Καθημερινά επιστήμονες και ειδικοί επαναλαμβάνουν πως ο κόσμος θα πρέπει εκτός από την πραγματοποίηση του εμβολίου να ακολουθήσει και πιστή τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, να φορά μάσκα και να αποφεύγει μέρη όπου υπάρχει πολύς κόσμος.

Έρχεται νέο lockdown;

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται εάν άλλες ευρωπαϊκές χώρες ακολουθούν τον σωστό δρόμο των lockdown, και η χώρα πάλι είναι ένα βήμα πίσω. Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή σε αυστηρούς περιορισμούς είναι μόνο οι ανεμβολίαστοι, την ώρα που στους εμβολιασμένους έχοτν μπει αυστηρά μπλόκα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει το lockdown πολύ απλά γιατί δεν έχει χρήματα ώστε να στηρίξει την οικονομία και τα καταστήματα. Υπό διαφορετικές συνθήκες, ο μόνος τρόπος για να αναχαιτίσεις ένα τέτοιο άλμα στις εισαγωγές ασθενών που νοσούν αλλά και μία δραματική κατάσταση στο ΕΣΥ, είναι το γενικό κλείσιμο.

Πώς θα γιορτάσουν οι Έλληνες τα φετινά Χριστούγεννα

Στις 13 Δεκεμβρίου θα αποφασιστεί εάν οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα έχουν «άρωμα» χαράς και ελευθερίας, τουλάχιστον για τους... εμβολιασμένους, γιατί για τους ανεμβολίαστους το σπίτι είναι η μόνη επιλογή!

Μέχρι τότε θα έχει αποτυπωθεί ξεκάθαρα ο αριθμός των ανεμβολίαστων άνω των 60 ετών αναφορικά με την τρίτη δόση, και αν τελικά θα έχει ή όχι δημιουργηθεί «τρύπα» στο «τείχος» ανοσίας που έχει χτιστεί ως σήμερα.

Η «ημερομηνία-κλειδί» του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκέμβρη για να κάνουν την τρίτη δόση όσοι έχουν συμπληρώσει έως και επτά μήνες, προκειμένου να συνεχίσει να ισχύει το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού τους αλλά και όλες οι ελευθερίες τους.

Η 13η Δεκεμβρίου είναι επίσης ορόσημο, γιατί όσοι συμπολίτες μας θα έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου ως τότε, θα έχουν «χτίσει» και την ιικανοποιητική ανοσία ως τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share