Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022

Φώφη Γεννηματά: Μνημόσυνο για τις 40 μέρες από τον θάνατό της

Την ερχόμενη Κυριακή (28/11) το μνημόσυνο για την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ

24 Νοεμβρίου 2021 14:10
Φώφη Γεννηματά: Μνημόσυνο για τις 40 μέρες από τον θάνατό της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων, στο Α’ Νεκροταφείο, θα τελεστεί την ερχόμενη Κυριακή (28/11) στις 12 το μεσημέρι το μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.

Σας θυμίζουμε την πολύ συγκινητική ανάρτηση του συζύγου, την ημέρα που εκείνη θα έκλεινε τα 57 της χρόνια.

Αναμορφωμένη πρόσοψη στην Χαριλάου Τρικούπη

Αμέσως μετά, στις 13.30 της ίδιας μέρας, θα παρουσιαστεί στα κεντρικά Γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη, η αναμορφωμένη πρόσοψη και είσοδος του κτηρίου, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά.

φωφη-γεννηματα-κηδεια

Συγκινητικό: Αυτή ήταν μία από τις τελευταίες επιθυμίες της Φώφης Γεννηματά

Μια από τις τελευταίες επιθυμίες της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά έγινε πραγματικότητα το μεσημέρι στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός". Με την ευκαιρία δες εδώ την συγκινητική ανάρτηση του συζύγου της Φώφης Γεννηματά.

Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο σύζυγος της τέως προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Τσούνης εκ μέρους της οικογένειας της Φώφης Γεννηματά, εγκαινίασαν τη λογοτεχνική βιβλιοθήκη για νοσηλευόμενους και εργαζόμενους του Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός".

Μαζί τους ο διοικητής του Νοσοκομείου Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, η υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ Μαρίζα Οικονόμου, ο Γιώργος Μπουλμπασάκος, διευθυντής του 1ου Παθολογικού Τομέα - δ/ντής της Πνευμονολογικής Κλινικής, και η γραμματέας του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων του ΚΙΝΑΛ Μαρία Δημητρακοπούλου-Σιούνα.

φωφη-μνημοσυνο

Μία επιθυμία που έγινε πραγματικότητα

Με την προτροπή της Φώφης Γεννηματά πριν λίγους μήνες, ο Τομέας Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων πήρε την πρωτοβουλία δημιουργίας λογοτεχνικών βιβλιοθηκών σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα δικαιοδοσίας της 1ης ΥΠΕ.

Με τη στήριξη των μελών και των φίλων του Κινήματος Αλλαγής καθώς και εκδοτών, συγκεντρώθηκε ένας ικανός αριθμός βιβλίων ώστε να καλυφθεί η δημιουργία αντίστοιχων βιβλιοθηκών. Η προσπάθεια υλοποίησης του στόχου για δημιουργία ανάλογων βιβλιοθηκών σε κάθε δημόσιο νοσοκομείο της χώρας θα συνεχιστεί με τη διάθεση των υπαρχόντων βιβλίων και με πρωτοβουλίες συγκέντρωσης νέων.

κηδεια-φωφη

Τα λόγια του Χριστοδουλάκη

Μετά τα εγκαίνια ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, δήλωσε: «Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε το ΕΣΥ και η Φώφη Γεννηματά πίστευε βαθιά σε αυτό. Έδωσε πολλές μάχες για την ενίσχυση του, αλλά και για την στήριξη των ανθρώπων του, των γιατρών και των νοσηλευτών. Πίστευε, όμως παράλληλα, και στο ανθρώπινό του πρόσωπο. Μετά από δική της πρωτοβουλία προ μηνών, και με τη σημαντική δουλειά του Τομέα Εθελοντισμού του Κινήματος Αλλαγής, έχουμε τη χαρά, μαζί με τη διοίκηση του νοσοκομείου, να εγκαινιάσουμε σήμερα την λογοτεχνική βιβλιοθήκη του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός". Σε μία προσπάθεια να αποτελέσει μια συντροφιά στους νοσηλευόμενους που δοκιμάζονται αλλά και στους εργαζόμενούς του, που δίνουν τη μάχη από την πρώτη γραμμή. Μια πρωτοβουλία που θα συνεχίσουμε, για να τιμήσουμε την ίδια και την παρακαταθήκη της».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share