Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σε εξέλιξη μεγάλη άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας – ΗΠΑ (photos)

Η άσκηση ομάδων των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ στο Μεγάλο Πεύκο

24 Νοεμβρίου 2021 13:25
Σε εξέλιξη μεγάλη άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας – ΗΠΑ (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την υπογραφή της ανανεωμένης MDCA εμβαθύνουν περισσότερο στα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, με ακόμη πιο εξειδικευμένα σενάρια και την εμπλοκή των Ειδικών Δυνάμεων.

ασκηση-ελλαδα-ηπα

ασκηση-ελλαδα-ηπα-μεγαλο-πευκο

Από το πρωί (24/11), στο Μεγάλο Πεύκο βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας – ΗΠΑ, παρουσία του Πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου καθώς και των Αρχηγών ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, ΓΕΝ, Αντιναυάρχου Στυλιανό Πετράκη και ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη.

Το χάος που προκλήθηκε με την εκπυρσοκρότηση όπλου πρώην κατάδικου στο αεροδρόμιο της Ατλάντα.

στρατοσ-ελλαδα-ηπα

ελληνικοσ-στρατοσ

Στην άσκηση συμμετείχαν τμήματα της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου ( ΔΕΠ ) του ΓΕΕΘΑ, αλλά και της ΜΥΑ του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, οι συμμαχικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση ανακατάληψης διυλιστηρίων που είχαν εισβάλει τρομοκράτες.

ειδικεσ-δυναμεισ-ηπα-ελλαδα
ειδικεσ-δυναμεισ-μεγαλο-πευκο

Στο δεύτερο σενάριο πραγματοποίησαν νηοψία σε πλοίο του οποίου το πλήρωμα κι ο καπετάνιος αρνούνταν τον έλεγχο. Ένα σενάριο που προσομοιάζει αρκετά τις αντίστοιχες ενέργειες που γίνονται στο πλαίσιο της επιχείρησης IRINI στην Μεσόγειο, ανοιχτά της Λιβύης.

μεγαλο-πευκο

στρατοσ-ελλαδα-ηπα

«Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στις δυνατότητες των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων και την συνεργασία με τις Αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

στρατοσ-ασκηση

Τη διαλειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, τις ικανότητες της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου αλλά και την σημασία των συχνών ασκήσεων μεταξύ συμμάχων εξήρε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Πηγή: enikos.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share