Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022

Θ. Πλεύρης: "Πιθανά νέα μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους" (video)

Ο υπουργός Υγείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μόνο για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί

24 Νοεμβρίου 2021 12:21
Θ. Πλεύρης:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καθησυχαστικός προς τους εμβολιασμένους πολίτες, ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα που να τους αφορούν, εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης (24/11) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ωστόσο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Ο ίδιος είχε δώσει την Δευτέρα (22/11) διευκρινίσεις σχετικά με όσους δεν είχαν κάνει τη δεύτερη δόση.

«Δεν τίθεται θέμα λήψης μέτρων για εμβολιασμένους και εφόσον χρειαστεί, θα παρθούν άλλα μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους», ξεκαθάρισε.

«Έχουμε πάρει μέτρα, θα δούμε την αποτελεσματικότητά τους και αν χρειαστεί θα παρθούν κι άλλα μέτρα», ανέφερε ο Θ. Πλεύρης.

πλευρησ-κορονοιοσ

«Έχουμε πάρει συγκεκριμένα μέτρα που στο 90% αφορούν μη εμβολιασμένους, όχι τιμωρητικά, αλλά γιατί αυτοί κινδυνεύουν. Όταν το 73% των ενήλικων είναι εμβολιασμένοι δεν θα υπάρξει lockdown. Βρισκόμαστε στην κορύφωση του τέταρτου κύματος, πιέζεται όλη η Ευρώπη και προηγούμαστε σε σχέση με άλλες χώρες».

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε καθησυχαστικός και για το θέμα που έχει προκύψει για την αναβολή μέχρι και το 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων στα νοσοκομεία.

«Δεν θα κινδυνεύσει κανένας άνθρωπος και δεν θα αναβληθούν χειρουργεία που πρέπει να γίνουν», δήλωσε κατηγορηματικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας πως το υπουργείο Υγείας είναι σε συνεννόηση και με ιδιωτικές κλινικές εάν χρειαστεί να γίνουν χειρουργεία σε αυτές.

πλευρησ-ανεμβολιαστοι

Ειδικότερα, για την Αττική τόνισε πως «δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα προγραμματισμένα χειρουργεία» και πρόσθεσε πως με τη χθεσινή επιστολή προς τα νοσοκομεία, ουσιαστικά, «δίνεται η δυνατότητα στις διοικήσεις, εάν χρειαστεί, να περιορίσουν τα χειρουργεία».

Ωστόσο, ο Θ. Πλεύρης επανέλαβε ότι ακόμα και στις επιβαρυμένες περιοχές, όπου πλέον υπάρχει μεγάλη πίεση στο σύστημα, «δεν θα κινδυνεύσει άνθρωπος, ο περιορισμός θα είναι στο απολύτως απαραίτητο».

πλευρησ-θανοσ-μετρα

«Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, σε συγκεκριμένα νοσοκομεία που πιέζονται, είμαστε σε συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές να καλυφθούν και να γίνουν εκεί. Χειρουργεία δεν θα πάνε πίσω. Όλα τα έκτακτα χειρουργεία γίνονται, σε ορισμένα νοσοκομεία ειδικά συγκεκριμένων περιοχών που πιέζονται πάρα πολύ ούτως ή άλλως έχουν περιορίσει χειρουργεία και τα δίνουν σε συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές», σχολίασε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share