Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου για ατμοσφαιρική διαταραχή - Τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

24 Νοεμβρίου 2021 12:10
Προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου για ατμοσφαιρική διαταραχή - Τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο έμπειρος μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, αναφέρεται στον καιρό των επόμενων ωρών και παράλληλα, κάνει λόγο για ατμοσφαιρική διαταραχή τις επόμενες ημέρες! Παράλληλα, πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο προκάλεσε η κακοκαιρία, που έκανε ήδη την εμφάνιση της από το βράδυ της Δευτέρας

«Μία νέα ατμοσφαιρική διαταραχή θα περάσει σχετικά γρήγορα από τη χώρα αλλά φαίνεται να δίνει αρκετό νερό», τονίζει χαρακτηριστικά. Χαλάει τις επόμενες ώρες ο καιρός, αλλά το Σαββατοκύριακο οι νοτιάδες φέρνουν πιο υψηλές θερμοκρασίες. Ο Σάκης Αρναούτογλου, στη νέα του πρόγνωση, δίνει τα στοιχεία για τον καιρό μέχρι την Κυριακή.

Η πρόγνωση για την Τετάρτη

Όπως αναφέρει, τις πρωινές ώρες, στη δυτική Ελλάδα θα επικρατήσει αρκετός ήλιος με συννεφιές. Με άστατο καιρό θα ξεκινήσει η Τετάρτη σχεδόν σε όλο το Αιγαίο, ενώ στην Κρήτη ο καιρός θα είναι άστατος με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Εξαιρούνται από τα φαινόμενα περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, όπου θα έχουμε μόνο συννεφιά, κατά διαστήματα αυξημένη.

Το βράδυ ο καιρός θα παραμείνει συννεφιασμένος. Σχεδόν σε όλη τη χώρα θα επικρατήσει ξαστεριά και λιγότερα σύννεφα.

Η Αττική θα έχει όλο και πιο άστατο καιρό μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ από το απόγευμα θα εξασθενούν. Θα έχουμε σταδιακή ενίσχυση των βόρειων ανέμων, με 5άρι και 6άρι στις περισσότερες περιοχές. Ο καιρός θα ψυχράνει αρκετά μετά το μεσημέρι.

Η πρόγνωση για την Πέμπτη

Αναμένεται θα έχουμε καιρική ανάπαυλα, δηλαδή δεν θα υπάρχουν βροχές, με σχετικό κρύο στα βορειοδυτικά. Μέχρι αργά το απόγευμα και βράδυ, τα σύννεφα θα καλύψουν τον ουράνιο θόλο της δυτικής, νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας. Δεν θα είναι όλα αυτά τα σύννεφα βροχές, κάποια φαινόμενα θα δώσουν στα πολύ δυτικά.

Προειδοποίση Αρναούτογλου για ατμοσφαιρική διαταραχή - Τι θα συμβεί

Την Παρασκευή μία νέα ατμοσφαιρική διαταραχή θα περάσει σχετικά γρήγορα από τη χώρα αλλά φαίνεται να δίνει αρκετό νερό κυρίως στη δυτική Ελλάδα κατά τόπους και στην υπόλοιπη κεντρική και βόρεια χώρα. Από μεσημέρι της Παρασκευής ο καιρός θα αρχίσει να ανοίγει πρόσκαιρα μέχρι το Σάββατο, οπότε και αναμένονται εκ νέου βροχές.

Η πρόγνωση για την Κυριακή

Οι άνεμοι και την Κυριακή θα είναι νοτιάδες και θερμοκρασίες μέχρι και 23 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη και 17 βαθμούς στα βόρεια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share