Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Άρης Σερβετάλης: Ο γάμος, η ηλικία, ο «Λάζαρος», η σχέση με τον Θεό και ο «Άγιος Νεκτάριος»! Ποιος είναι ο... νέος «ήρωας» των αντιεμβολιαστών!

Τι λένε ηθοποιοί και παραγωγοί για την απόφαση που ξεσήκωσε αντιδράσεις

24 Νοεμβρίου 2021 10:33
Άρης Σερβετάλης: Ο γάμος, η ηλικία, ο «Λάζαρος», η σχέση με τον Θεό και ο «Άγιος Νεκτάριος»! Ποιος είναι ο... νέος «ήρωας» των αντιεμβολιαστών!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η επιλογή του ηθοποιού Άρη Σερβετάλη, πρωταγωνιστή της θεατρικής παράστασης «Ρινόκερος», να σταματήσει να παίζει μόνο για εμβολιασμένους θεατές, με βάση τα νέα μέτρα, και η απόφασή του να αποχωρήσει από το έργο, έχει προκαλέσει αντιδράσεις και έντονη κριτική.

Ποιος είναι όμως ο... νέος «ήρωας» των αντιεμβολιαστών; Μάθετε παρακάτω τα πάντα για την ηλικία, τον γάμο, τον ρόλο του ως «Λάζαρου» στη σειρά «Είσαι το ταίρι μου», τι τον έκανε να στραφεί στο Θεό και το ρόλο του ως «Άγιο Νεκτάριο».

Ποιος είναι ο Άρης Σερβετάλης

O Άρης Σερβετάλης είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου και της τηλεόρασης. Συμπεριλαμβάνεται, αναμφισβήτητα, στους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του.

Ο Άρης Σερβετάλης γεννήθηκε στο Κουκάκι, στις 21 Δεκεμβρίου 1976 και είναι 44 ετών. Κατάγεται από την Απείρανθο Νάξου. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο Κουκακίου ξεκίνησε να εργάζεται σε μια αποθήκη ηλεκτρικών ειδών. Με την προτροπή μιας φίλης του έδωσε τις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και γράφτηκε στη Δραματική Σχολή Φωτιάδη.

Αρχικά έλαβε μέρος σε θεατρικές παραστάσεις, όπως το «Ουπς» του Γιάννη Κακλέα. Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός με την συμμετοχή του στη δημοφιλή κωμική σειρά του Mega “Είσαι το ταίρι μου”, υποδυόμενος έναν εκκεντρικό και ασυμβίβαστο νεαρό, το «Λάζαρο».

Ένα χρόνο μετά κράτησε έναν απαιτητικό ρόλο σε μια επίσης επιτυχημένη σειρά του ίδιου καναλιού, κοινωνική αυτή τη φορά, με τίτλο “Κλείσε τα μάτια”. Πρωταγωνίστησε επίσης κατά την περίοδο 2006 – 2008 στη σειρά “Singles” (Κύκλοι: 2, 2 ½, 3), ενσαρκώνοντας το ρομαντικό και ευαίσθητο Φώτη.

Στο θέατρο “Πρόζα” έλαβε μέρος στην παράσταση “Μια Ιστορία στο Ζωολογικό Κήπο” του συγγραφέα Έντουαρντ Άλμπι, καθώς και σε δύο παραστάσεις του Δημήτρη Παπαϊωάννου με τίτλους “2” και “ΜΗΔΕΙΑ”.

Tο 2018 πρωταγωνίστησε στην ταινία The Waiter και κέρδισε το βραβείο Α’ Ανδρικού ρόλου στα Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ο γάμος του με την Έφη Μπίρμπα

Ο Άρης Σερβετάλης και η Έφη Μπίρμπα παντρεύτηκαν το 2009. Με τη σύζυγό του είναι πολύ ερωτευμένοι και ακόμα δεν έχουν μεγαλώσει την οικογένειά τους, αποκτώντας παιδιά.

Για τον γάμο του με την εικαστικό και σκηνοθέτη, ο Άρης Σερβετάλης είχε δηλώσει: “Είναι πολύ σημαντικό αυτό, η κοινή πίστη σε κάτι είναι ο κοινός μας παρονομαστής, έχουμε τον ίδιο στόχο. Πηγαίνουμε προς την ίδια κατεύθυνση από παράλληλους δρόμους, δεν χρειάζεται να ταυτίζεται ο ένας με τον άλλον. Αυτό είναι βέβαια ένας καθημερινός αγώνας. Πέφτεις, ξανασηκώνεσαι, και πάλι από την αρχή. Είναι όμως σημαντικό να υπάρχει αυτή η κοινή πίστη”.

Η σχέση του με τον Θεό και το «Είσαι το Ταίρι μου»

Όπως εξομολογείται ο Άρης Σερβετάλης στο Down Town, έπιασε πάτο μετά τη δημοφιλία του σίριαλ και επανήλθε χάρη στη βοήθεια του Θεού. «Πιστεύω. Κοίταξε, πηγαίνω στην εκκλησία σχεδόν κάθε Κυριακή, όταν μπορώ τουλάχιστον.

Δεν είναι θέμα θρησκείας ή θρησκοληψίας, είναι θέμα πίστης. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να μηδενιστείς και να φτάσεις στον πάτο για να ξανασηκωθείς. Προέκυψε στην πορεία, έπειτα από μια σειρά καταστάσεων που έζησα και είδα τα πράγματα αλλιώς. Μικρός δεν πίστευα σε τίποτα. Ήμουν μηδενιστής».

Όταν ρωτήθηκε πότε έγινε αυτή η αλλαγή και πίστεψε στον Θεό, απάντησε: «Μετά το ”Είσαι το ταίρι μου”. Δεν είχε σχέση με το σήριαλ, είχε σχέση με εμένα. Είχα φτάσει στον πάτο».

«Τι έγινε; Ποιος ήταν τότε ο δικός σου πάτος;», είχε ρωτήσει ο δημοσιογράφος, με τον ηθοποιό να απαντά: «Αυτά είναι αποκαλυπτικά. Δεν εξηγούνται. Όπως σου είπα έπρεπε να πάρω τις αποστάσεις μου από όλη αυτή την επιτυχία, αλλιώς θα έχανα τον εαυτό μου».

Ο «Άγιος Νεκτάριος»

Η ταινία «Man of God», αφιερωμένη στον βίο του Αγίου Νεκταρίου, περιλαμβάνει ένα δυνατό καστ Ελλήνων ηθοποιών που συμπρωταγωνιστούν με τον Άρη Σερβετάλη, όπως είναι ο Χρήστος Λούλης, η Καριοφυλλιά Καραμπέτη, ο Ιερώνυμος Καλετσάνος, κ.α. Ακόμα, έλαβαν μέρος και οι: Mickey Rourke, Alexander Petrov και o συνθέτης Zbigniew Preisner που επιμελείται τη μουσική.

Η άποψή του για τη Θεία Κοινωνία

“Η Θεία Κοινωνία είναι το σώμα και το αίμα του Χριστού. Υπάρχει μια πνευματική διάσταση σε αυτό το μυστήριο που υπερβαίνει τον φυσικό κόσμο. Προσωπικά έχω την ανάγκη της Θείας Κοινωνίας όπως κάποιος άλλος χρειάζεται το φαγητό, πεινάω πνευματικά. Με στηρίζει, είναι η πνευματική τροφή μου.

Καταλαβαίνω ότι δεν μπορούν να το κατανοήσουν όλοι αυτό, αλλά θα ήθελα να το σέβονται.Είναι τεράστια αλλαγή η στροφή στον Θεό. Τα βλέπεις όλα αλλιώς, τις προθέσεις των ανθρώπων, τον εαυτό σου σε σχέση με τους άλλους, αλλά κυρίως με τον εαυτό σου. Βλέπεις πόσο πολλά πρόσωπα έχεις και όλον αυτόν τον μηχανισμό που ήταν προ Χριστού και μετά Χριστόν.

Η πίστη σου δείχνει έναν κόσμο που δεν τον βλέπεις με τη λογική, με τα μάτια. Επομένως ανοίγει ένα τοπίο αποκαλυπτικό. Είναι ένας άλλος κόσμος και αναρωτιέσαι πώς ήσουν πριν”, είχε δηλώσει ο Άρης Σερβετάλης.

Άρης Σερβετάλης: Τι λένε ηθοποιοί για την απόφαση που ξεσήκωσε αντιδράσεις

Η επιλογή του ηθοποιού Άρη Σερβετάλη, πρωταγωνιστή της θεατρικής παράστασης «Ρινόκερος», να σταματήσει να παίζει μόνο για εμβολιασμένους θεατές, με βάση τα νέα μέτρα, και η απόφασή του να αποχωρήσει από το έργο, έχει προκαλέσει αντιδράσεις και έντονη κριτική δεδομένου ότι η παράσταση κατέβηκε, καθώς ήταν μονόπρακτο.

Η ηθοποιός Φαίη Κοκκινοπούλου ανέβασε μια οργισμένη ανάρτηση στο Facebook, σημειώνοντας πως η απόφαση του οδηγεί στην ανεργία πολλούς εργαζόμενους, άποψη που υιοθέτησε και ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις τού προέδρου του ΣΕΗ, Σπύρου Μπιμπίλα, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση του Άρη Σερβετάλη:

«Έχω σοκαριστεί με την παραίτηση Σερβετάλη, δεν το περίμενα. Δεν περίμενα ότι κάποιος ηθοποιός θα σταματήσει μια παράσταση, αγνοώντας ότι δουλεύουν κι άλλοι άνθρωποι εκεί. Το θεωρώ απαράδεκτο. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας άνθρωπος που λέει ότι είναι τόσο μέσα στην πίστη, δεν σκέφτεται ότι οι άλλοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά», είπε χαρακτηριστικά.

Η γνωστή stand up comedian Χρύσα Κατσαρίνη έκανε μια ανάρτηση στο Twitter με σκληρή κριτική κατά του ηθοποιού.

«Ξέρεις Άρη ποιοι δεν θα δουν σίγουρα την παράσταση; Οι 105 που πέθαναν σήμερα. Και ξέρεις ποιοι δεν θα κάνουν Χριστούγεννα; Οι άλλοι 20 συνεργάτες σου που δεν έχουν τον τραπεζικό λογαριασμό σου και εσύ τους άφησες ανέργους.»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share