Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (23/11)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας

23 Νοεμβρίου 2021 07:59
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (23/11)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα Τρίτη 23/11! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο Open. Παράλληλα, τραγωδία σημειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο της Βουλγαρίας όταν λεωφορείο με πινακίδες κυκλοφορίας της Βόρειας Μακεδονίας πήρε φωτιά. Ο τραγικός απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 45 νεκρούς, ανάμεσά τους και 12 παιδιά.

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων

Καιρός σήμερα 23/11: Προειδοποίηση από Σάκη Αρναούτογλου! Κακοκαιρία θα σαρώσει τις επόμενες ώρες - Καταιγίδες και στην Αττική

Καιρός σήμερα 23/11: Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες. Την Τρίτη, τις πρωινές ώρες στη δυτική, κεντρική Μακεδονία και τα πιο βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας θα σημειωθούν κατά τόπους πυκνές ομίχλες με μικρή πιθανότητα να βρέξει τοπικά, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Παράλληλα, σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε χθες (22/11) η ΕΜΥ.

Στη δυτική Ελλάδα ο καιρός θα παραμείνει άστατος με μπόρες και καταιγίδες από τα νοτιότερα τμήματα της Ηπείρου και στα περισσότερα κεντρονότια τμήματα του Ιονίου μέχρι και την κεντρική, δυτική και νότια Πελοπόννησο.

Πιο τοπικά και ασθενή θα είναι τα φαινόμενα στην ανατολική – βορειοανατολική Πελοπόννησο, Στερεά, Εύβοια μέχρι και τις Σποράδες.

Στις Κυκλάδες θα είναι άστατος ο καιρός μέχρι και πριν το μεσημέρι και κυρίως στα βόρεια τμήματα του συμπλέγματος ενώ και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα υπάρξει περισσότερη αστάθεια με διάσπαρτες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες.

Τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, θα έχουμε περισσότερες βροχές στη δυτική, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία ενώ στη νοτιοδυτική χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Θα «χτυπήσει» και την Αττική

Στην κεντρική, ανατολική και νότια Πελοπόννησο όπως επίσης και την Στερεά καθώς και την Αττική αναμένεται μέχρι και αργά το απόγευμα έντονη αστάθεια με βροχές, καταιγίδες κατά τόπους και κατά διαστήματα ισχυρές.

Ειδικότερα, η Αττική θα έχει άστατο καιρό και όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες όπου δεν αποκλείεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, στην Θεσσαλονίκη, τις πρωινές ώρες θα έχει κατά τόπους πυκνές ομίχλες ενώ στη Χαλκιδική δεν αποκλείεται να βρέξει ασθενώς. Προς το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες όσο πιο νότια, τόσο πιο δυνατές θα είναι. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη 23 Νοεμβρίου

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Τα συγκεκριμένα φαινόμενα θα εμφανιστούν κατά διαστήματα στα δυτικά και θα επεκταθούν, από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και μετά το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

Τις απογευματινές ώρες, τα ισχυρά φαινόμενα στα δυτικά θα παρουσιάσουν εξασθένιση, αλλά θα επηρεάσουν πρόσκαιρα την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και πιθανώς τη νύχτα την Αττική.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς τις βραδινές ώρες να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
  • Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις βραδινές ώρες καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
  • Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.
  • Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Από το απόγευμα τα ισχυρά φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
  • Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία το απόγευμα από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από νωρίς το απόγευμα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την ανατολική Πελοπόννησο.
  • Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Στα βόρεια μετά το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στις Κυκλάδες.
  • Ανεμοι: Νότιοι 4 με 5 και στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς και στην Κρήτη τοπικά έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και μετά το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα θα είναι ισχυρές.
  • Ανεμοι: Νότιοι 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Στα βόρεια το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share