Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πότε θα τελειώσει οριστικά η πανδημία - Τι απαντά Έλληνας καθηγητής από τις ΗΠΑ

Ο κ. Γαλιατσάτος εκτιμά πως ίσως ξεμπερδέψουμε με την πανδημία εντός του 2022

21 Νοεμβρίου 2021 16:23
Πότε θα τελειώσει οριστικά η πανδημία - Τι απαντά Έλληνας καθηγητής από τις ΗΠΑ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην εκτίμηση πως η πανδημία θα τελειώσει σε ένα διάστημα 6 με 8 μηνών, προχώρησε ο Έλληνας καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου του "John Hopkins" των Ηνωμένων Πολιτειών, Παναγιώτης Γαλιατσάτος.

Η σοκαριστική αποκάλυψη αναπληρωτή καθηγητής από την Κρήτη για το ιό και τους εμβολιασμένους.

γαλιατσατοσ-πανδημια

Στον αντίποδα όμως, ο ίδιος επεσήμανε στη συνέχεια πως ο κορωνοϊός θα μείνει ενεργός σε κάποια μέρη του κόσμου. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Παναγιώτης Γαλιατσάτος σημείωσε ότι βασίζει την εκτίμησή του στο γεγονός πως είναι διαθέσιμα το εμβόλιο, θεραπείες, καθώς επίσης και τα φάρμακα της Merck και της Pfizer.

γιατροι-πανδημια

Τόνισε δε, ότι ο εμβολιασμός είναι υψίστης σημασίας και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας , θα αποτελέσει το κλειδί για να λήξει η πανδημία: "Πρέπει να εμβολιστούμε ώστε ο οργανισμός μας να είναι πιο «έξυπνος» απέναντι στον ιό. Έτσι θα είμαστε έτοιμοι απέναντι στο κίνδυνο και μαζί με τις μάσκες, η πανδημία θα φύγει. Βλέπω τους ασθενείς που θέλουν να ζήσουν, θα νικήσει ο άνθρωπος γιατί έχουμε την απάντηση", είναι το αισιόδοξο μήνυμα που στέλνει ο καθηγητής.

γιατροι-μεθ

Αναφορικά με την εντατικοποίηση των εμβολιασμών επεσήμανε πως πρέπει οι γιατροί να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου, ώστε να μεταβεί μαζικότερα στα εμβολιαστικά κέντρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share