Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Φρίκη στην Πάτρα: Εργαζόμενος κακοποίησε 16χρονη που ζει στο Κέντρο Θηλέων

Άμεση αντίδραση της διοίκησης του Ιδρύματος

21 Νοεμβρίου 2021 16:13
Φρίκη στην Πάτρα: Εργαζόμενος κακοποίησε 16χρονη που ζει στο Κέντρο Θηλέων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θύμα σωματικής κακοποίησης από εργαζόμενο, έπεσε μια 16χρονη μαθήτρια που φιλοξενείται στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το pelop.gr, όλα ξεκίνησαν όταν η ανήλικη ζήτησε να φάει κάτι άλλο και συγκεκριμένα ένα αβγό επειδή δεν της άρεσε το φαγητό. Τότε ο εργαζόμενος, αφού την επίπληξε λεκτικά σε έντονο ύφος, δεν δίστασε να τη χτυπήσει στα πόδια και στο πρόσωπο.

Το άτυχο κοριτσάκι είχε μάλιστα σιδεράκια στα δόντια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο στόμα της και να ματώσει.

Η αντίδραση των άλλων εργαζομένων, αλλά και της διοίκησης του ιδρύματος ήταν άμεση, λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία του παιδιού.

Κέντρο Θηλέων πάτρα κακοποίηση

Όπως περιέγραψε ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Σταθακόπουλος, το περιστατικό υπέπεσε έγκαιρα στην αντίληψη των επιμελητριών που είχαν βάρδια εκείνη την ώρα, παρενέβησαν και απομάκρυναν τη μικρή από τον εργαζόμενο.

«Το θετικό είναι ότι έδρασαν άμεσα οι άλλοι εργαζόμενοι μπήκαν στη μέση και απομάκρυναν το παιδί. Παράλληλα με ενημέρωσαν αμέσως για το συμβάν κι έτσι προχώρησα στη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων με πρώτη μέριμνα βέβαια τη φροντίδα του παιδιού» ανέφερε ο κ. Σταθακόπουλος.

Κρύβεται ο εργαζόμενος

Παράλληλα, πρόσφερε πως: «αφού φροντίσαμε να παρασχεθεί κάθε βοήθεια στο παιδί συγκάλεσα έκτακτο ΔΣ και ομόφωνα αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε όλα όσα προβλέπει ο νόμος. Την ίδια μέρα πήγαμε στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα, διότι έχουμε την επιμέλεια του παιδιού, και καταγγείλαμε το περιστατικό. Ακολούθως κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για τη σύλληψη του εργαζομένου. Ωστόσο οι αστυνομικές αρχές δεν κατάφεραν να το εντοπίσουν διότι είχε κρυφτεί. Ακολούθως συντάχτηκε δικογραφία και εστάλη στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω».

Το ΔΣ του Ιδρύματος, χωρίς να χαθεί χρόνος, προχώρησε άμεσα στην εφαρμογή όλων των μέτρων που προβλέπει ο υπηρεσιακός κώδικας.

«Από προχθές ο εργαζόμενος έχει τεθεί σε αργία ενός μηνός. Παράλληλα τον παραπέμψαμε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου το οποίο θα πρέπει πριν λήξει ο ένας μήνας της αργίας που του έχουμε επιβάλλει να μας κοινοποιήσει την απόφασή του. Μάλιστα για να μην χαθεί χρόνος φρόντισα να στείλω το έγγραφο της παραπομπής στο Υπουργείο με δικαστικό επιμελητή. Φυσικά πέραν των διοικητικών πράξεων η δικηγόρος του Ιδρύματος προχωράει το νομικό σκέλος. Δεν κάνουμε καμία έκπτωση στην εφαρμογή του νόμου», πρόσθεσε ο κ. Σταθακόπουλος.

Καταλήγοντας, καθιστά σαφές πως «είμαι εκεί, όπως και όλα τα μέλη του ΔΣ, για να προστατεύουμε τα παιδιά και τα δικαιώματά τους. Είναι παιδιά πολύ βαθιά πληγωμένα. Άλλα είναι ορφανά, άλλα κακοποιημένα που έχουν έρθει στο Κέντρο με εισαγγελική εντολή», σημειώνοντας πως «η καθημερινή μας αγωνία είναι να μην τους παρέχουμε απλώς μία στέγη φιλοξενίας, αλλά να τους παρέχουμε ένα πλήρες πλαίσιο προστασίας και με τη βοήθεια του επιστημονικού μας προσωπικού να επουλώσουμε τις πληγές που φέρουν ώστε όταν φτάσουν στην κατάλληλη ηλικία να ενταχθούν στην κοινωνία. Έχουμε ευθύνη γι’ αυτά τα παιδιά και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να τους φερθεί άσχημα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share