Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία: Λιποθύμησε γιατρός στο Παπανικολάου - «Μεγάλη εξουθένωση προσωπικού»

Εξαντλητικά ωράρια και καμία άδεια για τους υγειονομικούς

21 Νοεμβρίου 2021 15:09
Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία: Λιποθύμησε γιατρός στο Παπανικολάου - «Μεγάλη εξουθένωση προσωπικού»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αφόρητη πίεση στα νοσοκομεία περιέγραψε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Παπανικολάου, Νίκου Καπραβέλου, ο οποίος γνωστοποίησε πως υγειονομικός έχασε τις αισθήσεις της στο νοσοκομείο μετά από πολλές ώρες εργασίας.

Σε συνέντευξή του στο OPEN, κ. Καπραβέλος σημείωσε πως μία χειρούργος έχασε τις αισθήσεις της τη νύχτα και μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων για να λάβει τις πρώτες βοήθειες.

πίεση νοσοκομεία λιποθύμησε γιατρός

Επεσήμανε πως εργαζόταν από το πρωί σε μονάδα COVID, παρότι δεν είναι στο γνωστικό της αντικείμενο.

Ο κ. Καπραβέλος έκανε, παράλληλα, λόγο για μεγάλη «αυταπάρνηση» του προσωπικού, που εργάζεται χωρίς άδειες και με ελάχιστα ρεπό γιατί δεν υπάρχουν χέρια.

«Άδειες δεν δίδονται και τα ρεπό βγαίνουν με πολύ μεγάλη δυσκολία γιατί δεν υπάρχει προσωπικό» είπε, ειδικότερα.

«Είναι μεγάλη η εξουθένωση του προσωπικού» είπε και προειδοποίησε πως είναι «έξω από τα όρια».

Τέλος, δήλωσε πολύ απογοητευμένος από το ότι η κυβέρνηση δεν έχει εγκρίνει κανένα κονδύλι για να δοθεί ένα πριμ στο προσωπικό και ειδικά στους νοσηλευτές.

Μεσολόγγι: 18χρονη με γνώσεις καράτε επιτέθηκε σε γιατρό επειδή της ζήτησε να κάνει rapid test

Δικογραφία σε βάρος 18χρονης και του πατέρα της για πρόκληση σωματικής βλάβης και εξύβριση, σχημάτισε η αστυνομία για τον φερόμενο ξυλοδαρμό γιατρού στο περιφερειακό ιατρείο Νεοχωρίου, στο Μεσολόγγι, από νεαρή που αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid test.

Το περιστατικό που σημειώθηκε στο χωριό των Οινιάδων, καθώς, σύμφωνα με το agrinionews, η νεαρή που γνώριζε πολεμικές τέχνες, φέρεται να έκανε λαβή στη γιατρό και να τη χτύπησε με κλωτσιά στο στήθος, ενώ και ο πατέρας της κατηγορείται για απειλή.

καράτε γιατρός μεσολόγγι

Νωρίτερα, πατέρας και κόρη μετέβησαν για εξέταση της 18χρονης στο ιατρείο, καθώς είχε παρουσιάσει κάποια συμπτώματα τα οποία έχρηζαν διερεύνησης. Ο γιατρός παρέπεμψε σε rapid test προκειμένου να διαπιστωθεί αν η νεαρή είχε κορωνοϊό, ωστόσο η ίδια και ο πατέρας της του ζήτησαν επιτακτικά να συνταγογραφήσει αντιβιοτικά. Ο γιατρός επέμεινε και τότε ακολούθησε το επεισόδιο. Ακολούθως ο γιατρός μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Αιτωλικού και κατέθεσε μήνυση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share