Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τρίκαλα: «Το παιδί περιγράφει πράγματα που προκαλούν φρίκη» - Νέες δηλώσεις από τη μητέρα της 4χρονης

Νέα τοποθέτηση από τη μητέρα του παιδιού

21 Νοεμβρίου 2021 11:37
Τρίκαλα: «Το παιδί περιγράφει πράγματα που προκαλούν φρίκη» - Νέες δηλώσεις από τη μητέρα της 4χρονης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μητέρα της 4χρονης που φέρεται να έπεσε θύμα ασέλγειας από τον πατέρα της στα Τρίκαλα προχώρησε σε νέα τοποθέτηση, μετά και την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο 29χρονος αστυνομικός κατηγορούμενος.

«Ο ανακριτής επέλεξε να τον αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Εμένα με απασχολεί ότι επέλεξε όταν θα είναι με το παιδί (σ.σ. ο πατέρας) θα υπάρχει παρουσία παιδοψυχολόγου και κοινωνικής λειτουργού» είπε σήμερα στο Mega και εκτίμησε πως «η ελληνική δικαιοσύνη δείχνει ότι προσπαθεί να προστατεύσει το παιδί. Δεν τον δικαιώνει, θα υπάρξει δικαστήριο, η ποινική δίωξη συνεχίζεται».

Όπως κάνει σε κάθε τοποθέτησή της, η μητέρα ξεκαθάρισε πως «εγώ σαν κάθε μάνα εμπιστεύομαι το παιδί μου, και αυτό που έχει περιγράψει και στις δύο καταθέσεις. Το παιδί μου λέει το βίωμά του. Αυτά που είπε στον παιδοψυχολόγο το παιδί, μου τα περιέγραψε στο νοσοκομείο, κάποια πράγματα. Δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ και δεν ήθελα να τη φέρω σε δύσκολη θέση».

τρίκαλα μητέρα 4χρονης

«Το παιδί περιγράφει πράγματα που προκαλούν φρίκη»

Η μητέρα διαψεύδει κατηγορηματικά όσα ακούγονται από την άλλη πλευρά περί σκευωρίας με στόχο να πάρει την επιμέλεια του παιδιού.

«Με κατηγορούν για σκευωρία ότι το έκανα όλο αυτό για την επιμέλεια. Είναι ψέματα, το δηλώνω κατηγορηματικά. Την επιμέλεια την είχα, δεν είχα κάτι άλλο να ζητήσω» ξεκαθάρισε.

«Οι δικαστικές αποφάσεις μιλούν για εμένα. Έκανα ό,τι θα έκανε μια σωστή μάνα απέναντι στο παιδί της. Παρέλαβα το παιδί μου εκείνη την ημέρα, και πηγαίνοντας να την αλλάξω εντόπισα έντονη ερυθρότητα στην ευαίσθητη περιοχή. Μου παραπονιόταν ότι πονούσε. Την πήγα στο νοσοκομείο. Ο παιδίατρος αφού την εξέτασε ζήτησε τη συνδρομή γυναικολόγου, που εντόπισε τραυματισμό στην ευαίσθητη περιοχή του παιδιού. Ειδοποίησαν τις Αρχές και ακούγοντας ότι ο πατέρας της είναι αστυνομικός, κάλεσαν το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων. Η μικρή τους ανοίχτηκε και είπε με πολλές λεπτομέρειες όσα είχε βιώσει. Είναι απαράδεκτο να μιλάμε για σκευωρία.

Έχουμε δύο καταθέσεις που το παιδί περιγράφει πράγματα που προκαλούν φρίκη. Κάθε κατηγορούμενος ψάχνει τρόπους να αποποιηθεί τις ευθύνες του» επεσήμανε.

Διευκρίνισε πως δεν γίνεται λόγος για «βιασμός» αλλά «ασελγείς πράξεις» που «δεν αφήνουν ιατρικά ευρήματα ώστε με σιγουριά να πούμε τι έγινε και τι δεν έγινε. Ο εισαγγελέας και ο ανακριτής δεν περίμεναν να δουν την ιατροδικαστική εξέταση, κινήθηκαν άμεσα και έβγαλαν ένταλμα σύλληψης».

Επανερχόμενη στις καταθέσεις της μικρής, είπε ότι έδωσε μία «στο νοσοκομείο, παρουσία ειδικού ψυχολόγου και αστυνομικών» και μία δεύτερη στον ανακριτή «πάλι παρουσία παιδοψυχολόγου».

«Μιλάμε για ένα 4χρονο. Η όλη διαδικασία στον ανακριτή κράτησε 1,5 ώρα. Είναι πάνω από 40 σελίδες σύνολο και οι δύο καταθέσεις μαζί. Το παιδί περιγράφει αναλυτικά το βίωμά της και στις τελευταίες σελίδες που είναι εξαντλημένο, έχει κουραστεί πολύ, θέλει να φύγει, να φάει, ζητάει τη μαμά του. Είναι σε ένα περιβάλλον με τρεις αγνώστους. Δεν αναίρεσε τα όσα είπε στις καταθέσεις της. Διαφοροποίησε ελάχιστα τα όσα είχε πει» εξήγησε.

Μητέρα 4χρονης: Όσα είπε ο πατέρας μου ισχύουν

Η ίδια αποφεύγει να μιλάει στο παιδί της για το ζήτημα καθώς «προσπαθώ να καθαρίσει το μυαλουδάκι της, να μη χαλάω την καθημερινότητά της».

«Όπως καταλαβαίνω ως μάνα υπάρχει μεγάλη ανησυχία μέσα της. Ξυπνάει τη νύχτα, δεν είναι το παιδάκι μου. Το παιδί ήθελε να πηγαίνει στον πατέρα της, και δεν είχα κανένα πρόβλημα να πηγαίνει. Είμαι παιδί χωρισμένων γονιών, και οι γονείς μου είναι πολύ καλά μεταξύ τους. Ήθελα και εγώ το παιδί μου να μεγαλώσει σε ένα φυσιολογικό περιβάλλον» δήλωσε, ακόμα.

Τέλος αναφέρθηκε στα όσα τόνισε ο πατέρας της στον ίδιο σταθμό το Σάββατο – υπενθυμίζεται πως είχε αφήσει υπόνοιες για κακοποίηση της κόρης της από τον 29χρονο, αποκαλώντας τον και άρρωστο.

«Τα όσα είπε ο πατέρας μου ισχύουν, αλλά δε θέλω να αναφερθώ σε όσα έγιναν εντός και εκτός γάμου με εμένα και το σύντροφό μου. Υπάρχουν μαρτυρίες, στοιχεία και δικαστικές αποφάσεις. Δεν έγινα ποτέ εκδικητική, ήθελα το παιδί μου να μεγαλώσει και με τους δύο γονείς του» κατέληξε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share