Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (21/11)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας

21 Νοεμβρίου 2021 07:21
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (21/11)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα Κυριακή 21/11! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή «Τώρα ο.τι Συμβαίνει» στο Open. Παράλληλα, νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, με τους ανεμβολίαστους να αποκλείονται από όλους τους κλειστούς χώρους σε σινεμά, θέατρα, μουσεία, γυμναστήρια και εστίαση.

Καιρός σήμερα 21/11: Έρχεται μίνι κακοκαιρία! Πότε θα χτυπήσει και ποιες περιοχές θα επηρεαστούν - Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καιρός σήμερα 21/11: Σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νότια, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ενώ, «βαρύς» αναμένεται να είναι ο χειμώνας στην Ελλάδα, αφού αναμένεται να μας επηρεάσει μια πολική δίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, μέχρι και χιόνια σε πεδινές περιοχές.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ήπιες καιρικές συνθήκες σήμερα

Βαθμιαία από το απόγευμα στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες 6 μποφόρ. Στα δυτικά οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, στρεφόμενοι από το βράδυ σε νότιους έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες αργά το βράδυ θα δώσουν βροχοπτώσεις στη Δυτική Ελλάδα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 16, στην Ήπειρο από 2 έως 20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 0 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 20 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 19 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 21-22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα ηπειρωτικά θα είναι ασθενείς, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Τη νύχτα προς Δευτέρα οι άνεμοι στα πελάγη θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με τάση ενίσχυσης.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Κυριακή 21 Νοεμβρίου για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
  • Θερμοκρασία: Από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βόρειοι έως 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες κυρίως στα νότια. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση. Από το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στην Κρήτη, όπου είναι πιθανό τις πρωινές ώρες να σημειωθούν λίγες βροχές. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Από το βράδυ νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22-11-2021

Στα δυτικά και βαθμιαία σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι στα δυτικά και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 23-11-2021

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και το βράδυ στα βόρεια, βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24-11-2021

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share