Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κύκλωμα μαστροπείας στην Αθήνα: "Εφιάλτης" για Μολδαβή - Συνελήφθησαν δύο Έλληνες και τρεις αλλοδαποί

Οι πέντε συλληφθέντες εξέδιδαν την άτυχη γυναίκα σε οίκους ανοχής

20 Νοεμβρίου 2021 15:52
Κύκλωμα μαστροπείας στην Αθήνα:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τέλος μπήκε στον "εφιάλτη" μίας γυναίκας από την Μολδαβία, η οποία ζούσε φυλακισμένη από κύκλωμα μαστροπών σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας.

Συνολικά πέντε άτομα (δύο Έλληνες, δύο Πακιστανοί και μία Ρουμάνα) συνελήφθησαν, τα οποία την ανάγκαζαν να εκδίδεται σε τρεις διαφορετικούς οίκους ανοχής που είχαν υπό τον έλεγχο τους.

οικοσ-ανοχησ-εφιαλτησ-συλληψη

Θυμίζουμε και την είδηση-σοκ από την Θεσσαλονίκη, με την 33χρονη που εξέδιδε ανήλικη.

Μετά από αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα χθες Παρασκευή (19/11), συνελήφθησαν τα πέντε άτομα τα οποία κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων και μαστροπεία.

Από την έρευνα των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος προέκυψε ότι οι συλληφθέντες απειλούσαν την Μολδαβή, λέγοντας ότι δεν μπορεί να είναι ελεύθερη μέχρι να αποπληρώσει το χρέος που είχε προς αυτούς.

ιεροδουλη-οικοσ-ανοχησ-εφιαλτησ

Το υποτιθέμενο "χρέος" ήταν τα χρήματα που είχαν πληρώσει για να τη μεταφέρουν στην Ελλάδα από την πατρίδα της. Κατά την προανάκριση προέκυψε ότι οι δράστες εκμεταλλεύονταν ακόμα πέντε γυναίκες, από χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 1.265 ευρώ, δελτία μεταφοράς κεφαλαίων (εμβάσματα), αυτοκίνητο, τρία κινητά τηλέφωνα.

Στην άτυχη γυναίκα - θύμα εμπορίας ανθρώπων, παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.

αστυνομια-συλληψη-οικοσ-ανοχησ

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται –πέραν των πέντε συλληφθέντων -ακόμα δύο άτομα που αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share