Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μεσολόγγι: 18χρονη με γνώσεις καράτε επιτέθηκε σε γιατρό επειδή της ζήτησε να κάνει rapid test

Ξέφυγε η κατάσταση

19 Νοεμβρίου 2021 16:09
Μεσολόγγι: 18χρονη με γνώσεις καράτε επιτέθηκε σε γιατρό επειδή της ζήτησε να κάνει rapid test
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δικογραφία σε βάρος 18χρονης και του πατέρα της για πρόκληση σωματικής βλάβης και εξύβριση, σχημάτισε η αστυνομία για τον φερόμενο ξυλοδαρμό γιατρού στο περιφερειακό ιατρείο Νεοχωρίου, στο Μεσολόγγι, από νεαρή που αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid test.

Το περιστατικό που σημειώθηκε στο χωριό των Οινιάδων, καθώς, σύμφωνα με το agrinionews, η νεαρή που γνώριζε πολεμικές τέχνες, φέρεται να έκανε λαβή στη γιατρό και να τη χτύπησε με κλωτσιά στο στήθος, ενώ και ο πατέρας της κατηγορείται για απειλή.

Νωρίτερα, πατέρας και κόρη μετέβησαν για εξέταση της 18χρονης στο ιατρείο, καθώς είχε παρουσιάσει κάποια συμπτώματα τα οποία έχρηζαν διερεύνησης. Ο γιατρός παρέπεμψε σε rapid test προκειμένου να διαπιστωθεί αν η νεαρή είχε κορωνοϊό, ωστόσο η ίδια και ο πατέρας της του ζήτησαν επιτακτικά να συνταγογραφήσει αντιβιοτικά. Ο γιατρός επέμεινε και τότε ακολούθησε το επεισόδιο. Ακολούθως ο γιατρός μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Αιτωλικού και κατέθεσε μήνυση.

καράτε γιατρός μεσολόγγι

Τους δουλεύει όλους: Ανεμβολίαστος γιατρός στην Πάτρα παίρνει αναρρωτικές άδειες από τον Αύγουστο για να λαμβάνει τον μισθό του

Πάτρα: Την ώρα που τα νοσοκομεία της χώρας ασφυκτιούν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, σοκάρουν οι αποκαλύψεις για περιστατικά ανεμβολίαστων γιατρών οι οποίοι όπως φαίνεται βρίσκουν τρόπους προκειμένου να παρακάμψουν την αναστολή εργασίας και να λαμβάνουν τον μισθό τους.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Γνώμη Πατρών», το Σωματείο Ειδικευόμενων Ιατρών Αχαϊας παρενέβη με καταγγελία στον Άρειο Πάγο -αναφορά που κοινοποιήθηκε προς την Εισαγγελία- ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση διευθυντή σε Κλινική μεγάλου νοσοκομείου της Πάτρας. Πρόκειται συγκεκριμένα για γιατρό του Γενικού Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» ο οποίος εδώ και 2,5 μήνες απουσιάζει από το πόστο του.

Ανεμβολίαστος γιατρός Πάτρα

Το Σωματείο ζητά, μετά από την πρόσφατη, 3η κατά σειρά, αναρρωτική άδεια, που έλαβε ο διευθυντής της Κλινικής, έρευνα της Εισαγγελίας επιθυμώντας, όπως αναφέρεται στην παρέμβασή του «να διερευνήσετε εάν οι συνεχείς αναρρωτικές άδειες , του… έχουν πραγματική βάση ή είναι πρόσκομμα για μην τεθεί σε καθεστώς αναστολής εργασίας».

Σύμφωνα με την καταγγελία που κατατέθηκε χθες το πρωί προς την Εισαγγελία του Α.Π. και την οποία έχει στα χέρια της η «Γ», ο συγκεκριμένος γιατρός έλαβε αναρρωτική άδεια λίγο πριν από την 1/9/2021, πριν τεθεί υποχρεωτικά σε αναστολή εργασίας. Έκτοτε, όπως καταγγέλλεται «ο… λαμβάνει συνεχώς αναρρωτικές άδειες και το καθεστώς αναστολής εργασίας δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωση του».

Όπως είναι γνωστό, όλοι οι ιατροί του ΕΣΥ που δεν δέχονται να εμβολιαστούν, τίθενται υποχρεωτικά σε καθεστώς αναστολής εργασίας. Για το θέμα, την παρέμβαση του Συλλόγου Ειδικευόμενων στον Άρειο Πάγο, έχουν ενημερωθεί τόσο η διοίκηση του Νοσοκομείου όσο και η 6η Υ.Πε.Στην περιφέρεια της Αχαΐας πάνω από 350 υγειονομικοί που αρνούνται να εμβολιαστούν βρίσκονται σε αναστολή.

Σύμφωνα με την Ε.Ι.Ν.Α., σήμερα τα κενά και οι ελλείψεις ιατρών, με τις κενές οργανικές θέσεις ειδικών και ειδικευόμενων, στα νοσοκομεία της Αχαϊας, να φτάνουν τα 341.


 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share