Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κικίλιας: Έρχονται προγράμματα χειμερινού τουρισμού με κοινωνικά κριτήρια

«Ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας»

19 Νοεμβρίου 2021 10:06
Κικίλιας: Έρχονται προγράμματα χειμερινού τουρισμού με κοινωνικά κριτήρια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έρχονται, σε δέκα μέρες, προγράμματα χειμερινού τουρισμού με κοινωνικά κριτήρια και στόχο την ενίσχυση των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα όσα προανήγγειλε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ενώ την ίδια στιγμή ανέφερε πως το 2022 για τον ελληνικό τουρισμό είναι «η ώρα της δουλειάς». Με την ευκαιρία δες εδώ για το lockdown σε όλους τους ενήλικες ανεμβολίαστους που ανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τώρα είναι η ώρα της δουλειάς, για να βελτιωθούν οι υποδομές, να υπάρξει ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο, και να δημιουργηθούν ποιοτικότερες θέσεις εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, σημειώνοντας πως «είναι Νοέμβρης και έχουμε ακόμα τουρίστες στα νησιά».

Στην πρώτη καλοκαιρινή περίοδο η χώρα έμεινε ανοικτή για 5 μήνες και πέρυσι μείναμε ανοικτοί όλη τη σεζόν, ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπογράμμισε.

Για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Στη συνέχεια, ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στα μέτρα κατά της πανδημίας που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως ήταν πολύ έντιμα τα όσα ανέφερε, σχετικά με το ότι δεν θα πάμε σε lockdown καθώς και ότι θα εφαρμόσουμε όλα τα υγειονομικά μέτρα που πρέπει, προστατεύοντας τους ανεμβολίαστους, συμβουλεύοντας και τους εμβολιασμένους.

Αναγνώρισε την κούραση της κοινωνίας, ωστόσο τόνισε πως οδεύουμε, με «όπλα» το εμβόλιο και τα μέτρα τήρησης των υγειονομικών κανόνων, προς το τέλος αυτής της κρίσης. Για αυτό και πρέπει να σταλεί σαφές σήμερα επαναπροώθησης και επαναστήριξης των εμβολιασμών.

Γιατί έφυγε από το Υπουργείο Υγείας

Έπειτα, ερωτηθείς γιατί έγινε η αλλαγή στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως στη διάρκεια της θητείας του έγινε ό,τι είναι δυνατόν για την ενίσχυση του ΕΣΥ (με νέες κλίνες ΜΕΘ, προσλήψεις γιατρών, κτλ.). «Έκλεισε ένας κύκλος», είπε και συμπλήρωσε πως τον τίμησε ο Πρωθυπουργός δίνοντας του τη δυνατότητα να αναλάβει ένα παραγωγικό Υπουργείο. «Ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε και ανέφερε πως «πρέπει σιγά-σιγά να μπούμε σε μία κανονικότητα», χωρίς να αγνοούμε τους υγειονομικούς κανόνες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share