Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022

Απεργία ΜΜΜ: «Παραλύουν» οι συγκοινωνίες! Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ σήμερα 18/11 - Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, τρόλεϊ (Video)

«Ελεύθερος» ο δακτύλιος

18 Νοεμβρίου 2021 07:26
Απεργία ΜΜΜ: «Παραλύουν» οι συγκοινωνίες! Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ σήμερα 18/11 - Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, τρόλεϊ (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απεργία ΜΜΜ: Με μπόλικη υπομονή θα πρέπει να «οπλιστεί» σήμερα το επιβατικό κοινό στην πρωτεύουσα καθώς η 24ωρη απεργία των εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ «παραλύει» τις συγκοινωνίες.

Μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ δεν κινούνται σήμερα, με αποτέλεσμα να αναμένεται «κομφούζιο» στους δρόμους καθώς θα βγουν πολλαπλάσια αυτοκίνητα.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται αναφορικά με το δυστύχημα που σημειώθηκε την Τρίτη στις γραμμές του ΗΣΑΠ και είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 41χρονος εργοδηγός. Παράλληλα, τραυματίστηκαν άλλα δύο άτομα.

«Το τραγικό δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή στον συνάδελφό μας Πέτρο Γιάμαλη και [οδήγησε] έναν ακόμα εργαζόμενο να χαροπαλεύει, ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά ατυχήματα, που σημειώνονται σε εργασιακούς χώρους, με εργαζόμενους να θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους ανεξέλεγκτων ιδιωτικών συμφερόντων» αναφέρεται σε ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ.

«Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ δεν θα δεχτούν άλλη θυσία στο χώρο εργασίας τους. Πραγματοποιούμε την Πέμπτη 18/11/21 24ωρη απεργία για να αποχαιρετήσουμε τον συνάδελφό μας και απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως στις αιτίες του δυστυχήματος και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι» ξεκαθαρίζουν και εκφράζουν, για άλλη μία φορά ερωτήματα αναφορικά με την τραγωδία.

  • «Ελέγχθηκε το ιδιωτικό μηχάνημα λείανσης των γραμμών πριν χρησιμοποιηθεί στο δίκτυό μας; Και αν ναι, από ποιον φορέα;
  • Εξετάστηκε εάν έχει γίνει η απαιτούμενη συντήρησή του, πότε και από ποιον;
  • Η εργολαβική εταιρεία, που έχει αναλάβει το έργο, τηρούσε τα μέτρα ασφαλείας;
  • Είναι αλήθεια ότι είχε σημειωθεί ξανά βλάβη στο ίδιο μηχάνημα; Εάν ναι πότε και από ποιον ελέγχθηκε η αποκατάστασή της;
  • Ποια είναι η διαδικασία που προβλέπει τη συνοδεία εργαζόμενων της ΣΤΑΣΥ σε μηχανοκίνητες εργασίες αναδόχων;».

Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία και τρόλεϊ

Στάση εργασίας, όμως, πραγματοποιούν και τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Ειδικότερα, παραμένουν στα αμαξοστάσια από την αρχή της βάρδιας και έως τις 09:00, ενώ θα αποσυρθούν από τις 21:00 και έως το τέλος της βάρδιας.

Ο κ. Κωνστάντινος Σιορίκης πρόεδρος εργαζομένων του ΟΑΣΑ, μιλώντας την ΕΡΤ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του 41χρονου και έκανε λόγο για πολλά προβλήματα.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε θέματα καθαριότητας, ασφάλειας των εργολαβικών εταιρειών αλλά και ζήτησε να γίνουν περισσότερες προσλήψεις.

Άρση του δακτυλίου

Δεν θα ισχύσει σήμερα Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ), καθώς και της στάσης εργασίας των εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Ο.Α.Σ.Α). Η ΓΑΔΑ παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share