Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022

Πολυτεχνείο: Ένταση με μολότοφ σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα

Καθόλου δεν τιμάται η μνήμη όσων έδωσαν τότε μια μάχη...

17 Νοεμβρίου 2021 20:28
Πολυτεχνείο: Ένταση με μολότοφ σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένταση επικρατεί, όπως... παραδοσιακά συμβαίνει στην επέτειο του Πολυτεχνείου από ανθρώπους, που διόλου τιμούν τη θυσία που έκαναν κάποιοι για τη Δημοκρατία, αν και άλλο ήταν το πιο ντροπιαστικό γεγονός της ημέρας, με την κατάσταση να γίνεται αποπνικτική από τις μολότοφ σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Αναφορικά με τη συμπρωτεύουσα, τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο, με περίπου 50 άτομα να πετούν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Την ίδια στιγμή, ένα ξεχωριστό γεγονός συνέβη κατά την διάρκεια της πορείας για την επέτειο μνήμης του Πολυτεχνείου, επί της οδού Ίωνος Δραγούμη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ένα ασθενοφόρο με αναμμένους τους φάρους χρειάστηκε να διασχίσει τη συγκεκριμένη οδό, όταν συνάντησε ένα μεγάλο μπλοκ της πορείας που βρισκόταν στο οδόστρωμα και κατευθύνονταν προς την Εγνατία.

Αμέσως το πλήθος έκανε στην άκρη και το ασθενοφόρο πέρασε χωρίς καθυστέρηση.

Επεισόδια και στην Πάτρα

Ένταση σημειώθηκε στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα, όταν η πορεία πέρασε μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας σημειώθηκε ένταση, καθώς άναψαν καπνογόνα και φωτοβολίδες και πέταξαν δυναμιτάκια.

Σύμφωνα με το MEGA στο σημείο έπεσαν και μολότοφ. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα tempo24.news, η πορεία έφτασε μέχρι το μνημείο Τεμπονέρα στα Ψηλαλώνια και επιστρέφει στο πρώην Παράρτημα, με την Αστυνομία να είναι επί ποδός.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share