Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Η απεργία στα ΜΜΜ βάζει "στοπ" στον Δακτύλιο στο κέντρο της Αθήνας

Τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας δε θα ισχύουν αύριο στο Κέντρο

17 Νοεμβρίου 2021 19:24
Η απεργία στα ΜΜΜ βάζει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν θα ισχύει αύριο (18/11) ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που ανακοινώθηκε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

απεργια-δακτυλιοσ

Θυμίζουμε ότι μετρό, ηλεκτρικός και τραμ τραβούν "χειρόφρενο" για μία ολόκληρη μέρα, ενώ στάση εργασίας έχει ανακοινωθεί και στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το τραγικό ατύχημα με τον θάνατο του εργοδηγού στον ΗΣΑΠ.

δακτυλιοσ-αθηνα

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

"Το τραγικό δυστύχημα, που στοίχισε την ζωή στον συνάδελφό μας Πέτρο Γιάμαλη και έναν ακόμα εργαζόμενο να χαροπαλεύει, ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά ατυχήματα, που σημειώνονται σε εργασιακούς χώρους, με εργαζόμενους να θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους ανεξέλεγκτων ιδιωτικών συμφερόντων.

Προ ημερών είχε χάσει τη ζωή του ένας εργαζόμενους στις προβλήτες της Cosco, άλλοι τραυματίστηκαν στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος και αυτή την φορά ο θάνατος «χτύπησε» στη Γραμμή 1 της ΣΤΑ.ΣΥ, με θύμα τον 41χρονο Πέτρο και άλλους τρεις τραυματίες.

ησαπ-νεκροσ-απεργια

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ δεν θα δεχτούν άλλη θυσία στον χώρο εργασίας τους. Πραγματοποιούμε την Πέμπτη 18/11/21 24ωρη απεργία για να αποχαιρετήσουμε τον συνάδελφό μας και απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως στις αιτίες του δυστυχήματος και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

1. Ελέγχθηκε το ιδιωτικό μηχάνημα λείανσης των γραμμών πριν χρησιμοποιηθεί στο δίκτυό μας; Και αν ναι, από ποιόν φορέα;

2. Εξετάστηκε εάν έχει γίνει η απαιτούμενη συντήρησή του, πότε και από ποιόν;

3. Η εργολαβική εταιρεία, που έχει αναλάβει το έργο, τηρούσε τα μέτρα ασφαλείας;

μετρο-απεργια

4. Είναι αλήθεια ότι είχε σημειωθεί ξανά βλάβη στο ίδιο μηχάνημα; Εάν ναι πότε και από ποιόν ελέγχθηκε η αποκατάστασή της;

5. Ποιά είναι η διαδικασία που προβλέπει τη συνοδεία εργαζόμενων της ΣΤΑ.ΣΥ. σε μηχανοκίνητες εργασίες αναδόχων;

λεωφορεια-σταση-εργασιασ

Όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν περίτρανα τις ιδιαιτέρες ακραίες συνθήκες σιδηροδρομικής φύσης που εκτελούν οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες. Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ δεν μπορεί να παραμένει αμέτοχη. Οφείλει να δώσει απαντήσεις και να σταματήσει να βάζει, ανεξέλεγκτα, στο δίκτυο ιδιωτικά, εργολαβικά συμφέροντα, που στο βωμό του κέρδους αδιαφορούν για την ασφάλεια των εργαζόμενων."

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share