Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κραυγή αγωνίας από γιατρούς: "Γέμισαν οι νεκροθάλαμοι"

Έκδηλη η ανησυχία των υγειονομικών για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα

17 Νοεμβρίου 2021 18:03
Κραυγή αγωνίας από γιατρούς:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκ από τη ραγδαία επιδείνωση στα νοσοκομεία και τον αριθμό των νεκρών. Οι γιατροί αποκαλύπτουν πως οι καθημερινές απώλειες γεμίζουν πλέον τους νεκροθαλάμους.

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων είχαμε μάλιστα σήμερα (17/11) στην Ελλάδα.

Ο "μαύρος" Νοέμβριος θα φτάσει τους 2.500 νεκρούς, λένε οι γιατροί, που σοκάρονται και οι ίδιοι από το ποσοστό νέων ανθρώπων που φτάνουν στα νοσοκομεία και είναι στο 95%.

γιατροι-νοσοκομεια-κρουσματα

Την ίδια ώρα, το σύστημα Υγείας, στην βόρεια Ελλάδα κυρίως, έχει ξεπεράσει κάθε δυνατότητα με διασωληνώσεις ασθενών ακόμα και με φορητούς αναπνευστήρες.

Την κατάσταση κάνει χειρότερη η πρόβλεψη σοκ για ημερήσια κρούσματα άνω των 9.000 στα μέσα του Γενάρη, εκτός και αν κάτι αλλάξει θεαματικά.

Τα νοσοκομεία είναι χωρίς διαθέσιμη ΜΕΘ, ενώ μετά τη βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Στερεά, ήρθε η ώρα της Αχαΐας με τις ΜΕΘ να γεμίζουν σε Ρίο και Άγιο Ανδρέα.

Η Πάτρα σηκώνει και το βάρος της Ηλείας, όπου έκλεισε το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου λόγω έλλειψης γιατρών.

κορονοιοσ-μεθ

Στο "κόκκινο" η Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, η επιδημιολογική εικόνα της πόλης τρομάζει, με τα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας να δείχνουν αύξηση στο ιικό φορτίο 30% και συνολικά 770% από τα μέσα Σεπτεμβρίου, βάσει των εκθέσεων του Αριστοτέλειου.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η κυβέρνηση ετοιμάζει ακόμα μία παρέμβαση για να πειστούν οι ανεμβολίαστοι να εμβολιαστούν, αλλά και μέτρα που θα κάνουν δυσκολότερη την διασπορά.

"Όχι" σε νέα μέτρα

Ο πρωθυπουργός την Πέμπτη (18/11) θα απευθύνει διάγγελμα μετά την επιστροφή του από τη Μεγάλη Βρετάνια. Αναμένεται να αναφερθεί στην πορεία της πανδημίας, με επίκεντρο τους εμβολιασμούς ενόψει των Χριστουγέννων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ήδη πως θα απαντήσει.

μεθ-γιατροι-νοσοκομεια

Το τηλεοπτικό μήνυμα έρχεται με φόντο την άνοδο που παρουσιάζεται στα ποσοστά των εμβολιασμών, με 192.000 ραντεβού για πρώτη δόση σε δύο εβδομάδες.

Προς το παρόν, η κυβέρνηση λέει όχι σε νέα μετρά, με τον πρωθυπουργό να αποκλείει το σκληρό lockdown τύπου Αυστρίας για τους ανεμβολίαστους, όμως στο τραπέζι υπάρχουν βελτιώσεις με σύνθημα "γκάζι στους εμβολιασμούς, φρένο στα νέα μέτρα, περισσότεροι έλεγχοι."

Έως και τα Χριστούγεννα οι ανεμβολίαστοι δε θα έχουν πρόσβαση στους εσωτερικούς χώρους άρα πρακτικά χάνουν κάθε δυνατότητα διασκέδασης, ενώ είναι πιθανό να αυξηθούν τα υποχρεωτικά τεστ και να έρθει και το κυλιόμενο ωράριο στις δημόσιες υπηρεσίες ώστε και να μην υπάρχει συνωστισμός στα ΜΜΜ.

Καμία σκέψη δεν υπάρχει για να κλείσουν σχολεία αφού τα ποσοστά είναι πολύ μικρά.

Παράλληλα, η Μίνα Γκάγκα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη διενέργεια rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων στα σουπερμάρκετ.

Κυβερνητικά στελέχη αναμένουν τις προτάσεις των επιστημόνων και για το γαλλικό μοντέλο που θέλει υποχρεωτική την αναμνηστική δόση για τους άνω των 65 ετών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share