Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Ήταν γνωστά σε όλους!» - Ξέσπασε η Δήμητρα Καστρίτση για τις καταγγελίες στον χώρο του αθλητισμού (Video)

Αποκαλύψεις από την πρώην αθλήτρια γυμναστικής

17 Νοεμβρίου 2021 14:27
«Ήταν γνωστά σε όλους!» - Ξέσπασε η Δήμητρα Καστρίτση για τις καταγγελίες στον χώρο του αθλητισμού (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ η πρώην αθλήτρια της γυμναστικής Δήμητρα Καστρίτση, αποκάλυψε ότι παρότι οι καταγγελίες για κακοποίηση από συγκεκριμένο προπονητή έχουν φτάσει τις τριάντα εφτά, δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια από τους υπεύθυνους.

Αρχικά, η πρώην αθλήτρια μίλησε για όσα πέρασε η ίδια. «Δεν είναι εύκολο κάθε φορά να λέμε τι έχουμε περάσει. Είναι πάρα πολύ δύσκολο και γι' αυτό και πολλά παιδιά δε μπορούν να μιλήσουν.

Έχω περάσει πάρα πολύ άσχημη κακοποίηση με ξυλοδαρμούς, κακοποιήσεις λεκτικές, σεξουαλικού περιεχομένου και πολλά άλλα γεγονότα που δε μπορούν να ειπωθούν τέτοια ώρα. Όλα αυτά σε μια τρυφερή ηλικία περίπου στα 10-11, αλλά και αργότερα όταν ήμουν στην εθνική ομάδα.

Δεν τα μοιράστηκα, από φόβο, ποτέ με κανέναν . Η τακτική τους ήταν ότι σε περίπτωση που αυτό έφτανε στους γονείς ή παραέξω, έφευγες από την Εθνική Ομάδα. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ότι κάτι τέτοιο συνέβη και σε εμένα.

Ο συγκεκριμένος αρχιπροπονητής της ομοσπονδίας, εθνικός προπονητής όλης της Ελλάδος, όταν αντέδρασα μέσα στο γυμναστήριο, με έδιωξε από την Εθνική Ομάδα ενόργανης παραμονή των Ολυμπιακών Αγώνων».

«Πώς σας φαίνεται αυτή η σιωπή;»

Στη συνέχεια, η Καστρίτση ξέσπασε για το γεγονός που παρόλο υπάρχουν πολύ σοβαρές καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης, ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί κανείς υπεύθυνος.

«Για τον συγκεκριμένο άνθρωπο υπάρχουν και πολύ πιο σοβαρές καταγγελίες από τη δική μου. Επειδή ήμουν μέσα στα πράγματα και γνωρίζω πολύ καλά τι γίνεται εκεί, ήταν γνωστό σε όλους. Κάποια πράγματα γινόντουσαν παρουσία και άλλων προπονητών. Είναι κάτι που εξακολουθεί να γίνεται και αυτή τη στιγμή.

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Εσείς που είστε απ’ έξω και ακούτε τριάντα εφτά αθλήτριες από όλη την Ελλάδα να καταγγέλλουν τι έχουν περάσει –εμάς μας έχει στιγματίσει αυτό το πράγμα, βρήκαμε το θάρρος να βγούμε μπροστά– όλος αυτός ο αγώνας γίνεται για να μην περάσει κανένα παιδάκι αυτή την κατάσταση. Εσείς πείτε μου, γιατί δεν έχει τοποθετηθεί κανείς, η ελληνική ομοσπονδία, η εθνική ολυμπιακή επιτροπή και ο υφυπουργός αθλητισμού;

Το θέμα έχει φτάσει στη Βουλή. Πείτε μου, σας παρακαλώ, πως σας φαίνεται εσάς αυτή η σιωπή; Τα ονόματα έχουν δοθεί εδώ και τρεις εβδομάδες, τους γνωρίζουν ποιοι είναι, είναι μέσα στην ομοσπονδία, την Εθνική Ομάδα, διατηρούν συλλόγους και άλλοι ασχολούνται με σχολεία, πανεπιστήμια… Εσάς πως σας φαίνεται αυτή η σιωπή;

Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι ακόμα. Είναι ένας προπονητής που μέσα στο γυμναστήριο χτυπούσε, άφηνε τα παιδιά με τα εσώρουχα για τιμωρία, άλλα τύχαινε να ουρήσουν πάνω τους και τα άφηνε έτσι για τιμωρία… Οι υπόλοιποι προπονητές που ήταν καλοί τι έκαναν σε αυτή την περίπτωση;

Εσείς βλέπετε ένα παιδάκι σε μια στάση λεωφορείου να το χτυπάει κάποιος, θα επέμβετε; Άρα είναι συνένοχοι όλοι σε αυτή την κατάσταση που συνεχίζεται τόσα χρόνια;

Σαφώς και υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε το άθλημα. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος πως κάποιοι γίνονται προπονητές, υπήρχαν άνθρωποι που δεν είχα καν πτυχία. Ήταν αθλητές και μετά γίνανε προπονητές. Δε θα έπρεπε να υπάρχουν μέσα στα γυμναστήρια κάμερες, υπάρχουν παιδοψυχολόγοι, υπάρχουν κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχίατροι να περνάνε οι προπονητές;

Δεν υπάρχει τίποτα. Για μας είναι μια μικρή νίκη ότι έγινε έκτακτο συμβούλιο και για πρώτη φορά, μετά τις καταγγελίες, βάλανε ποινολόγιο για τους προπονητές, μέχρι στιγμής δε μπορούσες να κάνεις τίποτα στον προπονητή».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share