Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Το κουνάβι που βύθισε στο σκοτάδι όλο το Κιλκίς

Το άτυχο ζώο προκάλεσε την βλάβη στην προσπάθειά του να ζεσταθεί

17 Νοεμβρίου 2021 13:49
Το κουνάβι που βύθισε στο σκοτάδι όλο το Κιλκίς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απίστευτη κι όμως αληθινή η ιστορία που μας έρχεται από το Κιλκίς, όπου όπως έγινε γνωστό χθες (16/11), ολόκληρη η πόλη και τα γύρω χωριά έμειναν χωρίς ρεύμα για σχεδόν δύο ώρες, με ένα κουνάβι να ευθύνεται για αυτό!

Σας θυμίζουμε και ποιο είναι το ζώο που μπορεί να μεταδώσει τον κορωνοϊό στους ανθρώπους.

κουναβι-κιλκισ

Το άτυχο ζώο προσπάθησε να ζεσταθεί πάνω στους μετασχηματιστές του υποσταθμού του ΑΔΜΗΕ–ΔΕΔΔΗΕ του Κιλκίς και έχασε τη ζωή του, προκαλώντας διακοπή ρεύματος στην πόλη και στα χωριά του δήμου, το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τοπικού eidisis.gr, το βραχυκύκλωμα που προκλήθηκε από το σώμα του κουναβιού, έθεσε εκτός λειτουργίας και τους δυο μεγάλους μετασχηματιστές του υποσταθμού, γεγονός πολύ σπάνιο, που είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή του ρεύματος στην περιοχή από τις 8:20 μέχρι τις 10 το βράδυ, χωρίς καμία δυνατότητα εναλλακτικής ηλεκτροδότησης του δικτύου.

κουναβι-διακοπη

Το κουνάβι βρέθηκε ακριβώς στο σημείο διασύνδεσης των δυο μεγάλων μετασχηματιστών υψηλής τάσης, θέτοντάς τους ταυτόχρονα εκτός λειτουργίας και τους δυο.

Τα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ κινήθηκαν άμεσα για την αποκατάσταση της βλάβης και σύμφωνα με γνώστες του αντικειμένου, η επαναλειτουργία του υποσταθμού έγινε γρήγορα, αν κανείς υπολογίσει το μέγεθος της βλάβης και των διαδικασιών που απαιτούνται από το πρωτόκολλο για την ασφαλή αποκατάστασή της.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση έπρεπε να επέμβουν τεχνικοί και του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ, στον οποίο και ανήκει το τμήμα υψηλής τάσης του σταθμού, τεχνικοί που δεν εδρεύουν στο Κιλκίς.

κουναβι-ρευμα

Μπορεί η βλάβη να ήταν σοβαρή και κρίσιμη, όπως τη χαρακτήρισαν στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ Κιλκίς στην εφημερίδα μας, αλλά δεν άφησε πίσω της ζημιές, όπως αποδείχθηκε και από τους ελέγχους που ακολούθησαν στον υποσταθμό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share