Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ΓΣΕΕ για το δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: "Αδιανόητο να χάνονται ζωές εν ώρα εργασίας"

Η σκληρή ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για τον θάνατο του 41 ετών εργαζομένου

16 Νοεμβρίου 2021 16:00
ΓΣΕΕ για το δυστύχημα στον ΗΣΑΠ:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανακοίνωση εξέδωσε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), στην οποία εκφράζονται τα αναπάντητα ερωτήματα για το τραγικό σημερινό (16/11) δυστύχημα στον ΗΣΑΠ, που στοίχισε τη ζωή σε έναν εργαζόμενο 41 ετών και από το οποίο ακόμη δύο νοσηλεύονται με τραύματα.

γσεε-ανακοινωση-ησαπ

Η ΓΣΕΕ τονίζει πως οι υπεύθυνοι της ΣΤΑΣΥ αναφέρθηκαν σε πρόβλημα στα φρένα του οχήματος λείανσης, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις εργαζόμενοι, "αλλά κανείς δεν έχει απαντήσει, μέχρι αυτήν την ώρα, γιατί παρουσιάστηκε το πρόβλημα, εάν και πότε είχε συντηρηθεί το όχημα, αν η εργολαβική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο τηρούσε όλα τα μέτρα ασφαλείας."

ησαπ-εργατεσ

"Περιμένουμε από τις αρμόδιες αρχές τη διερεύνηση του δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών, όπου υπάρχουν. Έχουμε θρηνήσει αρκετούς εργαζόμενους και έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

ησαπ-νεκροσ

Είναι αδιανόητο να χάνονται ανθρώπινες ζωές εν ώρα εργασίας. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης και των αρμοδίων αρχών να εντατικοποιήσουν και να αυστηροποιήσουν τους ελέγχους, ώστε η λίστα με τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας επιτέλους να κλείσει", επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share