Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κυκλοφοριακό κομφούζιο: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό - Καθυστερήσεις στην Κηφισίας! Ποιους δρόμους να αποφύγετε (photo)

Δείτε πού αλλού υπάρχει κίνηση

16 Νοεμβρίου 2021 09:08
Κυκλοφοριακό κομφούζιο: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό - Καθυστερήσεις στην Κηφισίας! Ποιους δρόμους να αποφύγετε (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κυκλοφοριακό κομφούζιο: Αυξημένη κίνηση σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής θα συναντήσουν για ένα ακόμη πρωινό οι οδηγοί.

Το βασικό πρόβλημα εντοπίζεται στη Λεωφόρο Κηφισού και πιο συγκεκριμένα στο ρεύμα ανόδου, από το ύψος του Αιγάλεω έως τη Μεταμόρφωση, όπου τα οχήματα κινούνται αργά. Αυξημένη είναι η κίνηση και στην κάθοδο έως τη Λ. Αθηνών, καθυστερήσεις παρατηρούνται ανά τμήματα και στην Κηφισίας.

Σε ποιους δρόμους έχει κίνηση στην Αττική

Σύμφωνα με το δελτίο της τροχαίας, αυξημένη κίνηση υπάρχει επίσης:

  • Στην έξοδο της Αθηνών – Κορίνθου από το ύψος του Χαϊδαρίου
  • και στα δύο ρεύματα της Αθηνών-Λαμίας
  • στην Πέτρου Ράλλη
  • στην Αλεξάνδρας
  • στην Κατεχάκη στο ρεύμα από Ηλιούπολη
  • στην κάθοδο της Λ. Κηφισίας
  • στην κάθοδο της Β. Σοφίας
  • στη Β. Κωνσταντίνου και
  • στην κάθοδο της Συγγρού από το ύψος της Λ. Αμφιθέας

Παράλληλα, προγραμματική σύμβαση για την αντικατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στη Λ. Σχιστού, σε μήκος 1.250 μ. εντός του Δήμου Χαϊδαρίου (από Ιερά Οδό μέχρι τον Δήμο Κορυδαλλού), συνυπέγραψαν ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Β. Ντηνιακός, οι οποίοι με την ευκαιρία συζήτησαν για το προγραμματισμό και την ωρίμανση νέων έργων που θα ακολουθήσουν.

Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του φρικτού δυστυχήματος στον Άγιο Νικόλαο - Δραματικές περιγραφές

Τραγωδία σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης 16 Νοεμβρίου στον ΗΣΑΠ, στον Άγιο Νικόλαο με έναν νεκρό εργάτη και δύο τραυματίες. Το δυστύχημα σημειώθηκε στη γραμμή 1 στις 04:05 όταν η ειδική μηχανή λείανσης που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα προτού τελικά συγκρουστεί με άλλο τρένο, στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε τοποθετήσει εκεί η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ, προκειμένου να σταματήσει την πορεία της.

Μιλώντας στο OPEN, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, Σπύρος Ρεβύθης περιέγραψε πώς συνέβη το περιστατικό.

«Είναι ένα μηχάνημα που λειαίνει την τροχιά, στο πλαίσιο της συντήρησης. Είναι μια εταιρεία από τη Δανία που ήρθε να συντηρήσει τη γραμμή. Ο οδηγός είναι του εργολάβου. Την ώρα που οδηγούσε, διαπίστωσε ότι δεν έχει φρένα και το μηχάνημα κινείτο με ανεξέλεγκτη ταχύτητα. Προκειμένου να σταματήσει καθώς είναι κατηφορικό το σημείο και η ταχύτητα θα αυξανόταν κι άλλο, έβαλαν τον συρμό για να το σταματήσουν».

Όπως εξήγησε, αυτοί που ήταν πίσω και πήδηξαν εν κινήσει είναι μια χαρά. Ο οδηγός και ο ένας μηχανικός πήδηξαν την τελευταία στιγμή, λίγο πριν από τη σύγκρουση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, «είμαστε συγκλονισμένοι σαν εργαζόμενοι. Πρώτα πρέπει να απελευθερώσουμε το δίκτυο και μετά θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε γιατί είναι κάτι που δεν μπορούμε να μην κάνουμε κάτι. Με τέτοια ταχύτητα σε τροχιά, αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να καταλάβεις τον τρόμο και τον πανικό».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share