Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θρήνος στην Ξάνθη: Δεύτερο «χτύπημα» στην οικογένεια της Ζωής Δαλακλίδου που την βίασαν και την έκαψαν ζωντανή

Θλίψη!

15 Νοεμβρίου 2021 20:25
Θρήνος στην Ξάνθη: Δεύτερο «χτύπημα» στην οικογένεια της Ζωής Δαλακλίδου που την βίασαν και την έκαψαν ζωντανή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θλίψη στην Ξάνθη-και όχι μόνο-σκόρπισε η είδηση του θανάτου της μητέρας της Ζωής Δαλακλίδου την οποία βίασε, σκότωσε και μετά την έκαψε στην πυλωτή του σπιτιού της, ένας 36χρονος σήμερα άνδρας, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια.

Η μητέρα Ζωής, Βάσω Δαλακλίδου, μιλώντας στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα είχε πει πως κάθε ποινή είναι μικρή για το κακό που έκανε ο δολοφόνος στο παιδί της.

Ξάνθη Ζωή Δαλακλίδου

«Συγχώρεση πρέπει να ζητήσει από τον Θεό και όχι από εμένα για να βρει και ο ίδιος τη γαλήνη», είχε τονίσει χαρακτηριστικά για τον άνθρωπο που της στέρησε το παιδί της.

Η μητέρα της άτυχης Ζωής έφυγε από την ζωή και συγκινούν τα μηνύματα με τα οποία την αποχαιρετούν τα παιδιά της.

Α ρε μανούλα μου ήσουν τόσο δυνατή αλλά τελικά δεν τα κατάφερες. Ταλαιπωρηθηκες πολύ και τώρα θα πας να βρεις την κόρη...

Posted by Giorgos Dalaklidis on Friday, November 12, 2021

Ζωή Δαλακλίδου: Το χρονικό της κόλασης

Στις 28-12-2012 είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με το αποτρόπαιο έγκλημα. Ήταν γείτονας της της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου στη Ξάνθη, καθώς περίπου ένα μήνα πριν τη δολοφονία, είχε ανοίξει μανάβικο στην περιοχή. «Μ’ ανάβεις στην κρίση» έγραφε η πινακίδα του καταστήματός του…

Ο καταδικασθείς βίασε την κοπέλα «επειδή του άρεσε», όπως είχε ομολογήσει μετά τη σύλληψή του, και στη συνέχεια την έκαψε για να καλύψει τα ίχνη του.

Ο βιασμός είχε γίνει στον ακάλυπτο χώρο πίσω από την πολυκατοικία όπου διέμενε η οικογένειά της. Της είχε επιτεθεί μόλις εκείνη επέστρεφε από διασκέδαση και είχε βάλει τα κλειδιά στην εξώπορτα του σπιτιού της. Η κοπέλα είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση και κακώσεις τόσο στο σώμα, όσο και στο κεφάλι πριν ο δράστης της βάλει φωτιά.

Ούτε ο Ομέρ Βρυώνης δεν συμπεριφέρθηκε έτσι στον Αθανάσιο Διάκο

«Ούτε ο Ομέρ Βρυώνης δεν συμπεριφέρθηκε στον Αθανάσιο Διάκο όπως συμπεριφέρθηκες εσύ στη Ζωή», είπε απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο ο εισαγγελέας, θέλοντας να δώσει έμφαση στις μαρτυρικές στιγμές που έζησε η άτυχη κοπέλα στα χέρια του. Στο δικαστήριο ήταν παρόντες ο πατέρας και τα αδέλφια της κοπέλας. Η μητέρα της ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να παραστεί και να αντικρίσει τον φονιά του παιδιού της.

Συντετριμμένος ο πατέρας της Ζωής πλησίασε τον Παπάζογλου, έσκυψε και του είπε: «Δεν αξίζεις όχι μόνο το βλέμμα μου, αλλά ούτε και το σάλιο μου».

Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του ισχυρίστηκε πως εκείνο το βράδυ είχε βγει να διασκεδάσει και είχε πιει μόνος του ένα λίτρο τσίπουρο.
Στην επιστροφή συνάντησε τη Ζωή, την πείραξε, εκείνη του ζήτησε να την αφήσει ήσυχη. Από εκεί και μετά, όπως είπε, δεν θυμάται τα όσα φρικτά ακολούθησαν.

«Παίρνοντας βενζίνη από ένα μηχανάκι, την περιέλουσα με βενζίνη και της έβαλα φωτιά. Ήταν το τραγικό μου λάθος», είχε πει τον Δεκέμβριο του 2012.

Σε όλη τη διάρκεια της δίκης ο κατηγορούμενος είχε σκυμμένο το κεφάλι. Λίγο πριν την τελική ετυμηγορία το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει ήταν μία συγγνώμη.

Η άτυχη κοπέλα, η οποία έμενε στη Θεσσαλονίκη, είχε πάει στην Ξάνθη για να περάσει με τους γονείς της, τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση, την ώρα που επέστρεφε στο πατρικό της, από νυχτερινή διασκέδαση. Με τη φίλη που ήταν μαζί, χωρίστηκαν δύο στενά πάνω από το σπίτι της.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share