Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022

Συναγερμός από ΕΦΕΤ: Ανακαλεί μπαχαρικά της εταιρείας «Ανατολή»

Μεγάλη προσοχή

15 Νοεμβρίου 2021 13:31
Συναγερμός από ΕΦΕΤ: Ανακαλεί μπαχαρικά της εταιρείας «Ανατολή»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία: «ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΨΗΣΤΑΡΙΑ- MIX FOR BARBEQUE» με την επωνυμία ANATOLI , με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση 31/5/2024 και αριθμό παρτίδας LOT 5131821TS προέλευσης Ε.Ε. σε μεταλλικό περιέκτη των 40 γραμμαρίων. Παράλληλα, το συναγερμό σήμανε και πριν λίγες ημέρες, αναφέροντας περιστατικό, σύμφωνα με το οποίο βρήκε κεμπάπ, που είχε σαλμονέλα, ανακαλώντας το άμεσα

Το συγκεκριμένο μπαχαρικό συσκευάζεται και διανέμεται στην Ελλάδα από την ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ Α.Β.Ε.Ε., με έδρα την Μεταμόρφωση Αττικής, οδός Ρ. Φεραίου 32 και Ψυχάρη.

Το προϊόν, εξετάσθηκε από το Β' Τμήμα της Α' Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών, της Γενικής Διεύθυνσης του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., όπου διαπιστώθηκε περιέχει γλουτένη, γεγονός που υποδηλώνει την παρουσία ενός ή περισσοτέρων δημητριακών με γλουτένη, ενώ στον κατάλογο των συστατικών δεν περιλαμβάνεται κανένα από τα εν λόγω δημητριακά.

Ανακαλεί μπαχαρικά της εταιρείας «Ανατολή» o ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε δημητριακά που περιέχουν γλουτένη και έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένα σουτζουκάκια - Εντόπισαν σαλμονέλα

Σουτζουκάκια κατεψυγμένα στο οποίο διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Ο Οργανισμός κάλεσε τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν. Παράλληλα, τυροσαλάτα, στην οποία διαπιστώθηκε υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπόμενων από τη νομοθεσία ορίων που αφορούν στα πρόσθετα βενζοϊκό και σορβικό οξύ, είχε ανακληθεί από την αγορά

Ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του Οργανισμού ανακοίνωσε πως «κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία παρασκευάσματος κρέατος με τα στοιχεία: “Σουτζουκάκι Κατεψυγμένο»” βάρους περίπου 900 γρ., με ημερομηνία ανάλωσης 08/09/2022 και ημερομηνία παραγωγής 08/09/2021, προέλευσης ελληνικής με εταιρεία παρασκευής “ΚΡΕΑΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ“.

Σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του ΕΦΕΤ, στο συγκεκριμένο δείγμα διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp».

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένα σουτζουκάκια

Σε συνέχεια των παραπάνω, ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share