Κυριακή, 14 Απριλίου 2024

Δραματική πρόβλεψη: 120.000 κρούσματα κορωνοϊού μέχρι τέλος Νοεμβρίου! (Video)

Ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης προειδοποίησε για την κορύφωση του 4ου κύματος

15 Νοεμβρίου 2021 11:02
Δραματική πρόβλεψη: 120.000 κρούσματα κορωνοϊού μέχρι τέλος Νοεμβρίου! (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Χτυπάει αλύπητα τη χώρα μας το 4ο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, με τους ειδικούς να προειδοποιούν τώρα ότι ακόμα δεν έχουμε δει την κορύφωσή του. Όπως προειδοποίησε ο Νίκος Τζανάκης, αυτή θα έρθει στις αρχές του Δεκεμβρίου, αντηχώντας παρόμοια δήλωση της Ματίνας Παγώνη περί δύσκολης κατάστασης μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ τόνισε ότι μέχρι το τέλος του Νοέμβρη αναμένεται να καταγραφούν από 100 έως 120 χιλιάδες κρούσματα και περίπου 700 θάνατοι. Παράλληλα, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα, οι διασωληνωμένοι θα φτάσουν τους 590 με 630.

Ο κ. Τζανάκης αναφέρθηκε και στον θάνατο της 51χρονης που δεν ήθελε να διασωληνωθεί μετά από συμβουλή επόπτη υγείας, αποκαλύπτοντας ότι ένας στους τρεις επόπτες υγείας είναι ανεμβολίαστος και κάλεσε το σωματείο τους να ανακοινώσει τα ποσοστά εμβολιασμού των μελών του.

Όσον αφορά τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία, ο καθηγητής σημείωσε στον ΑΝΤ1 ότι όσο αυξάνεται η πίεση στο σύστημα τόσο μειώνεται η αποτελεσματικότητα των ΜΕΘ κι αυτό το είδαμε σε προηγούμενα κύματα πανδημίας και στη Νέα Υόρκη και στο Μπέργκαμο.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», ο οποίος περιέγραψε πως η πίεση στο ΕΣΥ αυξάνεται κάθε μέρα.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου για ΜΕΘ που δεν στελεχώθηκαν σωστά κι αυτό συνέβαλε στο να χαθούν ζωές ασθενών, εξήγησε ότι πολλές ΜΕΘ κατά τη διάρκεια της πανδημίας δημιουργήθηκαν από δωρεές, αλλά δεν υπήρχε το κατάλληλο προσωπικό ώστε να στελεχωθούν όπως έπρεπε, οπότε είναι φυσικό να υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία τους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share